Niğde ili Bor ilçesi Sakarya Caddesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait boş lojmanlarla ilgili CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yönelttiği soruları Bakan yanıtladı.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli Savunma Bakanına Niğde ili Bor ilçesinde uzun süredir boş bulunan ve harap duruma gelen lojmanların neden boşaltıldığı ne yapılacağını sordu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık imzası ile verilen yanıtta şöyle denildi.-“ Niğde ili Bor İlçesi Sakarya Caddesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait boş durumda olan lojmanlara Milli Savunma Bakanlığı Adana İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı tarafından oturulamaz raporu verilmiştir. Söz konusu lojmanlar boşaltılarak kayıtları silinmiş olup, yıkım işlemlerine kısa sürede başlanacaktır. Bilgilerinize sunarım.” denildi.


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor ilçesinde kara kuvvetlerine bağlı Askeri birliğin taşınması ile boşalan alandan sonra yine Kara Kuvvetleri komutanlığına ait eski garaj yanında lojmanlarda yıkıldığını ve bu alanda halen boş bulunduğunu, Ayrıca Eski Hükümet binasının yıkılma sürecinde Askeri Gazino olarak bilinen bölgedeki tesiste kaldırıldığını ve bu alanda yıkıldığını anımsatarak görünen o ki Askeri Fabrika bulunduğu alan dışında Bor ilçesinde taşınmazları Milli Savunma Bakanlığının yok oldu. Askeri fabrika durumu da halen belirsiz. Böylece Niğde ili için her yönü ile önemli bir yok oluş var. Bunun giderilmesi lazım. Askeri Birlik, ardından gazino, lojmanlar ve gidiş Askeri Fabrikanın da kapanmasına doğru. Bu bölge için büyük kayıp. Gerekli çabayı gösteriyoruz ama herkesimden de bu bağlamda çaba ve çalışma gerekli”dedi.

 
Editör: TE Bilişim