Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Mecliste yaptığı konuşmada Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a Bor Askeri Fabrikasına komutan atanmamasının nedenini ve askeri fabrikanın kapatılıp kapatılmayacağını sordu.
 

Niğde ili Bor İlçesi Askeri Fabrika Olarak bilinen tesislerin Albay rütbesindeki komutanın başka bir ile tayini sonrası atama yapılmaması üzerine yeniden kapanacağı söylentileri yayıldı.


CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada konuyu meclis gündemine taşıdı.


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:” Niğde'nin Bor ilçesinde askerî fabrika olarak bilinen, 1970'lerde açılan, bölgenin önemli iş alanı da olan fabrikada yeni komutan tayin olduğu hâlde yerine atama yapılmamıştır. Bölgemizde bu tesisin kapatılacağı yönünde yaygın bir söylenti vardır. Niğde'nin Bor ilçesindeki bu fabrikanın kapatılması söz konusu mudur?  Bölge için çok önemli bir tesistir. Ayrıca, yine bölgedeki askerî lojmanlar uzunca bir süredir boştur, burada askerî personel olmasına rağmen lojmanlar kullanılmadığı için harap durumdadır. Bu lojmanların değerlendirilmesi düşünülmekte midir?”dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: “ Biliyorsunuz, benim şu anda Bakanlıkta birinci ayım. Ben de arkadaşlarımıza konuyu çalışmalarını ve etraflı bir değerlendirme için gerekli hazırlıkları yapmaları talimatını verdim. Ben de konuyu takip edeceğim. İşte, şu anda arkadaşlarımıza talimatı verdim, gerekli çalışmayı yapın, son durum nedir bir… Takdir edersiniz ki, benim de önce bir bilgi sahibi olmam lazım ki, sizi bu konuda doğru ve sıhhatli bilgilendireyim. Lojmanların durumunu da not aldım, özellikle yakinen ilgileneceğim. Konunun gerek ülke menfaatleri gerekse Bor'un menfaatleri doğrultusunda şekillenmesi için gayret göstereceğiz” dedi.

Bakalım bu konuda Bakan Fikri Işık veya Niğde Milletvekillleri ne yanıt verecek?


 
Editör: TE Bilişim