Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri görüntü kirliliğine yol açan izinsiz afişlere müsaade etmiyor. 

Şehir merkezinde duvarlara ve otobüs duraklarına gelişigüzel yapıştırılan afişlerin ortaya çirkin görüntüler çıkardığını belirten Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, izinsiz asılan afiş sahipleri hakkında yasal işlem yapacak.

5326 sayılı Kabahatler Kanununda afiş asımıyla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu vurgulayan Niğde Belediyesi Zabıta yetkililerinden yapılan açıklamada konuyla alakalı olarak takiplerinin sürdürüleceği belirtildi.

Kanuna göre izin alınarak asılan afişlerin yine verilen süre sonunda asanlar tarafından toplanması gerektiğinin altını çizen Zabıta Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada; ''Cadde, meydan, sokak, otobüs durakları, elektrik direkleri ve benzeri yerlere izinsiz afiş asmak yasaktır'' denildi.
 
Meydanlara, parklara, cadde veya sokak kenarlarına, kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42. maddesi uyarınca 189 TL ile 5.792 TL arası para cezası uygulanacağını belirten yetkililer;  ''Buna göre her isteyen vatandaş elindeki ilanı, reklam afişleri rastgele caddelere duvarlara otobüs duraklarına asma yoluna gitmemelidir. Zabıta olarak bundan sonra takiplerimizi sürdürerek, görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet veren bu olumsuzlukların önüne geçilecektir” ifadelerine yer verildi.

+++

Diğer yandan, Niğde'de bazı firmalara ve işyerine ait, gelişi güzel,  estetikten yoksun, çirkin reklam tabelaları da tepki çekiyor. Bu konuda da düzenleme yapılması geriyor. 
 
 


Editör: TE Bilişim