Bor’da Bağ Sohbetlerinin konuğu Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat oldu.


Borhaber.net sitemiz ve Nigdehasret.com internet sitelerin ortak yapımı olan “Bor’da Bağ Sohbetleri” Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile devam etti. Bor’da bir bağda gerçekleşen sohbeti Borhaber.net yöneticisi Selim Gökel ile Niğdehasret.com  yöneticisi Turan Uçan gerçekleştirdi. Kamera arkasında ise Borhaber.net editörü Erdal Güçer  vardı. Fotoğrafları ise Yasin Bekiş çekti.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile yaptığımız sohbet 1 saat 22 dakika sürdü. Üç tane  Bor Sevdalısının bulunduğu sohbete saatler yetmezdi. İlginç konulara değindik. Bor İlçemizin sorunlarını, çözümleri ile birlikte samimi olarak konuştuk.

Sayın Erat, 4,5 yıllık Belediye çalışmalarını anlatırken, zaman darlığından dolayı ancak başlıklar halinde geçmek zorunda kaldı-bıraktık. Oysa, yapılan onlarca hizmetin bazılarına şahidiz ki çok zor, ilginç başlangıç, gelişme ve sonuçlanma hikayeleri vardı.

Başkan Erat, Bor Belediye Başkanı olduğu 4,5 yıllık döneminde seçim öncesi verdiği sözlerin hemen hemen tamamını yaptıklarını, hatta söz vermedikleri bir çok konuyu da gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Bor İlçemiz hakkında yapılan ve yapılamayan bir çok konuda ilginç açıklamalarda bulundu. Daha bir çok konu vardı ancak sürede kısıtlı idi.

Sayın Erat ile sohbetimizde sadece Belediyecilik konularını  konuşmadık,  Bor İlçesi’nin genel sorunlarını, çözümlerini de konuştuk. Bir sonraki dönemde hangi ilginç projeleri gerçekleştirmeyi düşünüyor?

Başkan Erat, Belediye faaliyetlerini anlatırken görev geldiği günden bu yana Bor İlçesinin ticaretinin gelişmesi için neler yaptı?

Başkan Erat, Bor’un sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında nelere imza attı?

Başkan Erat Bor İlçesinin içme suyu konusunda ve Toki Mahallesinin içme suyu hakkında neler söyledi. Su konusunda neyi yanlış biliyoruz?

Hangi Bakanlık, Bor Belediyesinin hangi uygulamasını  Ülkemizdeki bütün belediyeler için örnek gösterdi?

Bor İlçesinde hangi iki Fakülte için çalışma yapılıyor, çalışmalar ne durum da?

Bağ sohbetlerinin klasik sorusunu  Başkan Erat’a da sorduk… Bor’da ne eksik? Sayın Erat nasıl tespit de bulundu, çözüm önerisi ne oldu.

Bağ sohbetlerinin yine klasik sorun-sorusu, Akkaya Barajı  konusunu ne durum da?

Bor’da şuan en önemli yapılacak iki önemli konu nedir?

Son bir ayda Bor OSB’ye kaç işletme temeli atıldı?

Niğde Hayvancılık Besi-Biyogaz OSB ve Niğde Enerji İhtisas Bölgesi Bor’a katkısı ne olacak?

Başkan Erat, sitemizde yayınlanan “çok konuşulan”  anket için neler söyledi?

Başkan Erat, bazı dar çevrelerin “ tekrar aday yapılmayacak”  söylentisi için ne dedi?

Milletvekilleri ile diyalogu nasıl?, Ankara’da belediye destek var mı?

Belediye Meclis Üyeleri ile ilişkiler nasıl?

Bayan Voleybol takımı ve Futbol Takımı devam edecek mi?

Başkan Erat’ın Bor için hayalleri, “Bu benim eserim” diyebileceği bir hangi projeleri var?

Bor’un eski mahallelerinin durumu, kentsel dönüşüm var mı?

Bor’da değişimin ardından bir sonraki dönem  dönüşüm sürecinde neler yapılacak?

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile yaptığımız sohbette daha bir çok soruya açıklama… soruna çözüm… geçmiş ve geleceğe dair yapılan ve yapılacaklara açıklık getirildi…

Videomuzu izleyin…





Editör: TE Bilişim