İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk Niğde Emniyet Müdürlüğünde Motosikletli Yunus Timleri ve yeni göreve sunulan 10 araçın hizmete sunulması törenine katıldı. 

Haber: Selim GÖKEL
Video: Fatih ÖZATA
Fotoğraf: Yasin Yurtmen BASAYEV


FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

 Niğde Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmete sokulan 10 araç ve 4 Yunus Motosikletli Asayiş timleri biriminin açılışını yapan Bakan Öztürk’ü Niğde Emniyet Müdürlüğü binası önünde İl Müdürü Ali Kemal Kurt, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve çok sayıda emniyet personeli karşıladı.

NİĞDE CADDELERİNDE VE SOKAKLARINDA ARTIK YUNUS TİMLERİ VAR

Törende bir konuşma yapan Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; Önleyici güvenlik hizmetlerinde etkinliğin artırılması, halkla ilişkilerin geliştirilmesi ve polisin görünürlüğünü artırarak suç ve suçlarla etkin ve hızlı mücadele etmek amacıyla ilimizde motosikletli polis timleri kurulmuştur. Motosikletli Polis Timleri eğitim görerek göreve hazır hale gelmiş ve bugün Niğde halkımızın hizmetine girmiş olacaktır. Bu motosikletler ve techizatları Niğde İl Özel İdaresinin katkıları gerçekleştirilmiştir. Bunların dışında Emniyet Genel Müdürlüğümüzce tahsis edilen 10 araç ile yine hizmet edecektir. Vatandaşlarımızın emniyet birimlerine getirilmesi zorunlu haller dışında ifade ve müracaatları yerinde görülmektedir. Bugüne kadar ilimizde 1203 kişiye bu yönde işlem tesis edilmiş ve uygulama halkımız tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır” dedi.

NİĞDE VE BOR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNALARININ YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI İSTENDİ

Birçok farklı binada ve yetersiz şartlarda hizmet sunmaya çalışan İl Emniyet Müdürlüğü binası ile Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları projesi bitmiş ve yatırım programına alınması beklenmektedir. Ayrıca konaklama hizmetlerinde, diğer kamu kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza hizmet eden Polisevimiz ekonomik ömrünü tamamlamış olup yeni bir binaya ihtiyaç duyulmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

KAVAKLIOĞLU; “POLİSLİK HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR”

Niğde Milletvekili ve Güvenlik İstihbarat Teşkilatı Komisyon Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu ise törende yaptığı konuşmada; 1993 yılında Kaymakamlık yaptığı dönemlerle mukayese ediyorum. Kaymakam  iken o zamanın Emniyet Müdürleri gelip, bizlerden köylere hizmet götürme birliğinden bizden çeşitli araç ve teçhizat alınması konusunda yardım talep ederlerdi. Ancak bugün geldiğimiz  noktada Emniyet Teşkilatımızın ne ihtiyacı varsa hükümetimiz tarafından en iyi şekilde karşılanmakta. Dünyada Emniyet alanında ortaya çıkmış bir cihaz hemen karşılanmaktadır. Ama binaların eski olması bazı yeni cihazların montajını ve kullanımını zorlaştırıyor. Burada yeni binalara, emniyet müdürlüğü binasına ihtiyaç var. Bakanımız da bu konuda açıklama yapacak. Ama Emniyet Müdürlüğümüz mevcut durumda harika imkanlara sahip. Polislik her geçen gün zorlaşıyor. Bilişim ve sanal suçlar artmakta, emniyetimizde bu konulara yetişmek zorunda. Hükümetimiz bu konuda gerekli alet ve edavatı temin ediyor” dedi.

VALİ KILIÇ; “NİĞDE’NİN ÖZEL BİR İNSAN YAPISI VAR”

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise yaptığı konuşmada; Ülkemizin huzuru en yüksek, asayişi en iyi illerinden birisinde çalışıyoruz. Gerçekten Niğde’de güzel bir insan, özel bir insan yapısı var. Nazik, sıcak kanlı, açık fikirli, hemşericilik ayrımı yapmadan bağrına basan bir yapı var. Kamu görevlileri ilk geldiklerinde ağlıyor sızlıyor ama bakıyoruz emekli oluyor ev alıyor ve buraya yerleşiyor. Asayişin düzgün olmasına rağmen, küçük hadiseleri de sıfırlamak istiyoruz. Her hadiseyi ayrı ayrı analiz ediyoruz. Mobese sistemimizi yeni baştan kuruyoruz. İlimizin şehirsel yapısına uygun olacağını düşündüğümüz yunus timlerini de kurmak için İl Özel İdaremiz motosiklet aldı. Emniyet Teşkilatımız güçlensin, dosta, halka güven gelsin, hırsıza uğursuza da korku gelsin istiyoruz” dedi.

 

BAKAN ÖZTÜRK: BENİM İLK GÖZAĞRIM NİĞDE

İçişleri Bakanı Sebahattin Niğde Emniyet Müdürlüğünde yapılan törende yaptığı konuşmada, “Yerinde Güvenlik Hizmeti” isimli proje kapsamında, Niğde’de yaşlı, hasta, mağdur kişilerin karakola çağrılmadan yerinde ifadeleri alınmasıyla ilgili ciddi mağduriyetlerin giderildiğini söyledi. Öztürk, “Her bir olay üzerinde titreyerek, onun sonuçlarını sebeplerini inceleyerek emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız canla başla çalışıyor. Bugün ‘Yerinde Güvenlik Hizmeti’ diye bildiğimiz yeni bir kanunla yasalaşan yaşlı, hasta, mağdur kişilerin bulundukları yerde ifadelerine başvurma yetkisi yasalaştı. Binin üzerinde uygulama oldu Niğde’de, eskiden vatandaşlar karakollara çağrılarak ister şikayetçi ister mağdur olsun şimdi bu uygulama vatandaşın ayağına götürüldü. Ciddi mağduriyetler yaşanmıştı, bu uygulamayı vatandaşlar tarafından duyulmadığı biliyorum. 6 Aylık bir uygulama ben inanıyorum süre geçtikçe vatandaşlarımız bundan haberdar olunca vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanacak” dedi.


Türkiye’nin her yerinde MOBESE kameralarıyla bir takım olayların çözüldüğüne değinen Bakan Öztürk şunları söyledi:


“Bütün Türkiye’de şehirlerimize ve ilçelerimizde toptan Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE’ler yenilecektir. Dolayısıyla ilçelerimizde de MOBESE’ler kurulacak. Kent güvenliği, bir takım asayiş olaylarının önüne geçilecektir. Olan biten olayları eğer orada MOBESE kamerası varsa suçun aydınlatılmasında çok önemli bir teknik hizmet.”


Valilik ve hükümet konaklarının yapılmasının İçişleri Bakanlığına bağlı olduğunu belirten Öztürk, “Yurdumuzun her yerinde devletimizin hükümet konaklarının yapımı bakanlığımızdadır. Vatandaşlarımızın müracaat kapısı gördükleri Valilikler, kaymakamlıklar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bugüne kadar 103 tane hükümet konağı yaptık 130 tanesini de yapmaya devam ediyoruz. Bunun içerisinde özellikle Ulukışla ilçemizde, hala devam ediyor, bu yıl ise Çamardı ilçesi hükümet konağını programa aldık. Diğer yandan 112 Acil Komuta Merkezi Niğde’de yaptık. Biz 81 ilde bu programı yürütüyoruz. Niğde ve 15 ilde 112 Acil Komuta merkezi yapıldı ve yapılmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
Daha önce Niğde Valiliği yapan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Niğde’de 2 yıla yakın yaptığı görevde pek çok hizmeti başlattıklarını daha sonra yenilerinin başladığını ve hizmet kervanının sürdüğünü söyledi. Öztürk şunları söyledi:

NİĞDE’DEN GELEN TALEPLERE OLUMLU YAKLAŞIYORUZ


“Benim ilk göz ağrım Niğde’de bulunmuş olmak beni son derecede mutlu ediyor. Özel bir halkımız var. Yani bir insan burada başarılı olmazsa nerede başarılı olur diye kendi kendine soruyor. Hakikaten her şeyi hazır, insanları hizmete çok yardımcı ve yaptığınız bir emek onla çarpılarak karşınıza çıkıyor ve çok bereketli bir çalışma imkanı var burada. 2 yıla yakın bir süre de çalıştım. Şimdi buraya gelince hatırladım o günden bugüne gelmiştim. Pek çok şeyi başlatmışız daha sonra yenileri başlamış ve hizmet kervanı devam etmiş. Bildiğiniz gibi ben bundan önce İçişleri Bakanlığı müsteşarı idim o vesileyle, o sırada da Niğde ile ilgili konular geçtikçe tabii ricayı ise bir miktar ilk göz ağrının vermiş olduğu imtiyaz hakkını kullandık. Bakanlığımızla ilgili yapılmakta olan işlere biraz daha ilavede bulunduk. Niğde’den gelen taleplere her zaman olumlu bir şekilde yaklaşmak bundan sonra görev sürem boyunca takip edeceğim.”

BOR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Öztürk Niğde Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Niğde Valiliğine ve Niğde Belediyesine geçerek Niğde ziyaretini tamamladı.

İçişçileri Bakanı Sebahattin Öztürk Bor İlçesine geçti. Bor Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Öztürk’ü burada Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun karşıladı. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçesi hakkında bilgiler verdi ve sohbet edildi.

http://www.borhaber.net/bor-nigde/bakan-ozturk-benim-ilk-goz-agrim-nigde-h16809.html

Posted by Bor Haber on 20 Mayıs 2015 Çarşamba
ial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">

 

 

Editör: TE Bilişim