Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan’ın askerlik 12 aya düşecek açıklamasının ardından, Genel Kurmay Başkanlığı’nın da onay vermesi ile askere gidecek gençleri farklı bir heyecan sardı.


Kasım 2013 celbinde askere gidecek asker adayları Bor İlçesi’nde askerlik eğlencelerine erken başladı.

Bor İlçesinde  1993/4 tertip Kasım celbinde askere alınacak  asker adayları  gün sayıyor. Bor’da kınalı kuzulara askere gitmeden önce kına gecesi ve eğlenceler düzenleniyor.

Bor İlçesinde bütün yurtta olduğu gibi askerlik çağı gelen gençleri askere uğurlama törenleri coşkulu şekilde devam ediyor. Askerliğin 12 aya düşürülmesi bu yıl asker uğurlanması eğlence ve kına gecelerini erkene çekti. Bor İlçesinde asker uğurlamaları topluca eğlence kına gecesi şeklinde yapılıyor.

İlçe de böylesi organizasyonlar ile askerlerin uğurlanması uygun görülürken,  araçlara binip korna çalınması ise vatandaşlarımız tarafından tepki ile karşılanıyor.

Geçtiğimiz gece Bor İlçemizde 1993/4 tertip asker adayı Hüseyin Pekru için  Bor Belediyesi Mehmetçik Mahallesi Sosyal Salonunda akrabaları, komşuları ve arkadaşlarının katılımı ile kına gecesi düzenlendi. Gecede yerel sanatçılar bir birinden güzel parçalar çalarak davetlileri ve asker adaylarını coşturdu.
 

Asker adayı Hüseyin Pekru’ya geleneklerimize göre kına yakıldı. Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 



Editör: TE Bilişim