S.S 10 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi yani halk dilinde Niğde – Bor Otobüsleri tepki çekiyor.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL


Yaşadığımız yüzyılda "zaman" dünyanın en değerli kavramı.  Bütün devletler, yönetimler,  kurumlar, kuruluşlar insanlar için kısıtlı olan bu zaman kavramını üzerine çalışmalar yapıyor. İnsanların ömürlerini daha kaliteli ve tasarruflu  kullanmaları için çaba sarf ediyorlar, düşünce üretiyorlar ve bunları uygulamaya sokuyorlar.

Ama Bor İlçesinde bu durum tam aksi şekilde yaşanıyor.

Vatandaşlar sitemize yaptıkları şikayetler ile Niğde – Bor arası otobüs işletmeciliğini yapan, S.S. 10 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi için zamanlarını çaldıklarını,  gasp ettiklerini iddia ediyorlar.  

 

Adana 40 Dakika, Niğde-Bor arası da 40 Dakika

 

Niğde – Bor arası resmi rakamlara göre 13 kilometre. Yolun Niğde’ye gidiş tarafı üç şeritli oldu. Trafik yoğunluğu, sıkışıklığı yok.

Niğde Bor Otobüslerinin durağı belirsiz. Her yerden yolcu alıyorlar. Dur, indir, bindir hatta ta uzaktan caddeye gelen kişileri görüp olur ya fikri değişir Niğde’ye veya Bor’a gitmeye kalkar diye durup bekliyorlar. Hepsinde havalı korna, havalı şoför, havalı muavin var. Her şeyleri havalı ama otobüsleri hurda…

Toki Kavşağından dön geriye Toki Mahallesine gir, orda indir-bindir ve tekrar Toki Kavşağına dön.

Niğde-Bor Otobüs İşletmesinin anlayışı eminiz ki hiçbir yerde yoktur.

Niğde – Bor Otobüslerinin kötü kalitesi eminiz hiçbir yerde yoktur.

 Miadı geçmiş araçlar, standart dışı, yolcu taşımaya müsait olmayan kalitede otobüsler ile hizmet vermeye devam ediyorlar. Zaman zaman yollarda bozulan araçlardaki yolcular başka araçlara bindiriliyor.

Vatandaşlar, ödenen para ile iyi bir hizmet verilmediği gibi, en önemlisi insanların zamanını çaldıklarını söylüyorlar. Vatandaşlar; “40 dakikada  Kayseri’ye  gidebiliyoruz. 40 dakikada Adana’ya gidebiliyoruz, yine 40 dakikada burnumuzun dibindeki Niğde’ye gidebiliyoruz, veya aynı dakika da Bor İlçesine gelebiliyoruz. İnsanların en değerleri şeyleri zamanlarını gasp ediyorlar. Niğde’deki otobüsleri özellikle 51 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi örnek alınmalı. Hepsi modern araçlar, sürücülerin giyimlerinden tutunda, yolculara davranışlarına kadar bu kooperatif örnek alınmalı, Bor İlçesi şehir içi otobüsleri için düzenleme yapıldı. Neden Bor - Niğde otobüsleri için yetkililer harekete geçmiyor, özel araçları dışında otobüsleri kullanmak zorunda olan insanların hiç mi değeri yok”diyorlar.

Soru ve Çözümler

Bor – Niğde arası Express hat oluşturulamaz mı?

Toki’ye girmeden Bor- Niğde arası yolcu taşınamaz mı?

Toki Mahallesi için Niğde’ye ayrı bir hat oluşturulamaz mı?

Otobüslerde yollardaki yolcu durumunu belirten şekilde telsiz kullanarak gerideki aracın ona göre konumlandırılması sağlanamaz mı?

Şoförler ve muavinler için daha önceden yaşanan nahoş olayların önüne geçilmesi için sıkı disiplin ve eğitim yapılamaz mı?

Niğde’deki SS. 51 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi bu işi nasıl başarmış sorulamaz mı?

Başka illerde uygulamalar nasıl öğrenilemez mi?

SS. 10 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi merkezi Bor İlçesinde. Bu sorun karşısında, İl veya İlçe Trafik Komisyonu, Kaymakamlık veya  Belediye’nin bir yaptırımı olmuyor mu?

Bor İlçesi yöneticilerinin,  vatandaşın bu sorunundan haberleri var mı?

Kooperatif yöneticilerinin veya sorumluların  bir çözüm önerisi veya cevabı varsa da yayınlarız.


Editör: TE Bilişim