Akkaya Barajı Çevre Platformu yetkilileri bir kere daha uyarıyor.  Niğde ve Bor halkını lütfen kandırmayın… Akkaya Barajındaki çevre kirliliğini görün artık…

 

Akkaya  Barajı çevre kirliliği yetkili ve ilgililerin bu iş çözüldü, bitti demeçlerine rağmen barajdaki çevre kirliliği, sağlık tehdidi, eskisinden daha kötü halde devam ediyor.

 

Akkaya Barajı Temiz Çevre Platformu üyeleri,  www.nigdehasret.com Genel Koordinatörü Gazeteci Turan Uçan, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Öğretim üyesi Doç. Dr. Haluk Bengü, Yar. Doç. Mahmut Çınar, www.borhaber.net  site yöneticisi Selim Gökel, Akkaya Barajı çevresinde rutin yaptığı incelemelerini dünde yinelediler.

 

Baraj etrafında kokudan dolaşılamadığı gibi, Barajın Bor İlçesine akan sulama kanalında ise metrelerce büyüklükte köpükler oluştuğu görüldü. Tarımsal sulama da dahi kullanılamaz raporu olan Barajdan akan köpüklü su ile Bor İlçesi’nde tarım alanları sulanıyor. Bu tarım alanlarından üretilen sebzeler, meyveler sofralarımıza geliyor. Borlu ve Niğdeliler büyük bir sağlık tehdidi altında olduğu belirtiliyor.

 

Akkaya Barajı Temiz Çevre Platformu Başkanı Gazeteci Turan Uçan yaptığı açıklama da; Platformu kurduğumuz günden bu yana yaklaşık iki yıldır yetkilileri sürekli uyarıyoruz. Akkaya Barajı artık barajlıktan çıkmış durumda, burası beklide eşi dünyada bulunmayacak bir kanalizasyon atık bölgesi oldu. Gömükten, lağımdan çevresinde durulmuyor. Bu sudan Bor ilçesine akan kanal da metrelerce köpük oluşmuş durumda. Artık biz bu tespitleri yapmaktan bıktık.

 

Bıktığımız bir şey daha var,  en tepeden en aşağısına kadar yetkililerin, mevcut siyasi iradenin “ Akkaya, en önemli meselemiz… Biz bu işi çözdük…  Bu iş bitti…” gibi demeçleridir. Bunun en somut örneği sayın Valinin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin ziyareti esnasında söylediği sözlerdir. Vali ‘’üç önemli meseleyi çözdüm birisi Akkaya barajdır’’ demiştir. Sayın valimizin bugün barajın Bor’a akan kanaletin başına yapacağı ziyaretle çıplak gözle rahatlıkla görebileceği gibi sorunun çözülmediği anlaşılacaktır. Konu ile ilgili verilen bilgilerin yanıltıcı olabileceği için bizzat görerek konuşmanın yararlı olacağı kanaatini taşıyoruz.

 

Konudan Sadece biz değil, Niğdeliler, Borlular da bıktı. Buradan tekrar uyarıyoruz. Niğdelileri ve Borluları kandırmayın artık” dedi.

 

Akkaya Platformu Üyeleri baraj çevresinde yaptıkları incelemeden sonra, bu çevre ve sağlık felaketinin sadece platform üyelerinin sahiplenmesinin de ayrı bir felaket olduğunu, Niğde’deki basın mensuplarını, siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını, çevreye duyarlı bütün vatandaşlarımızı sağlıklarına sahip çıkmaya davet ettiler.

 

Editör: TE Bilişim