Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bir yandan şehre kazandırdığı yatırımlarla adından söz ettirirken bir yandan da vatandaşın daha modern yaşam alanlarına kavuşması için durmaksızın çalışıyor. Akdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan 3 ayrı mahalledeki kapalı pazaryerlerinin 2’sinde tamamlanma aşamasına gelirken Özbelde Mevkii’nde de çalışmalar devam ediyor.

Önceki yıllarda elverişsiz ortamlarda alışveriş yapmak zorunda kalan vatandaşlar şehre kazandırılacak 3 modern kapalı pazaryeriyle rahatlıkla alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak. Pazarcı esnafı ve alışveriş için gelen vatandaşlar hem olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek hem de keyifli alışverişin tadını çıkaracak.

HEM GENİŞ HEM MODERN
Niğde Belediyesi’nin vatandaşın hizmetine sunacağı kapalı pazaryerleri vatandaşın alışverişini sağlıklı koşullarda yaparak ihtiyaçlarını karşılamaları açısından önemli bir yer tutuyor.

İlhanlı Mahallesi kapalı pazaryeri 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olurken Selçuk Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerinin kapalı alanı ise 1970 metrekare olacak. Her iki pazaryeri, Türkiye’nin en modern kapalı pazaryerleri arasında yer alacak. Kapalı pazaryerlerinde, mescit, lavabo ve zabıta odaları bulunacak.
Özbelde Mevkii'nde bulunan kapalı pazaryeri de Niğde’nin en büyük kapalı pazaryeri olacak. İlhanlı ve Selçuk mahallelerindeki tüm özellikleri barındıran Özbelde Mevkii'ndeki kapalı pazaryeri 2 bin 780 metrekare kapalı alanı ile Niğde’nin ve bölgenin en büyük kapalı pazaryerleri arasında yer alacak.
Bulduğu her fırsatta çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akdoğan şehri her alanda daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Akdoğan, ‘’Vatandaşımızın bizden taleplerini hiçbir konuda geri çevirmiyoruz. Şehrimize kazandıracağımız 3 kapalı pazaryeri sayesinde vatandaşımız alışverişini daha rahat bir ortamda yapma imkanı bulacak. Herşey vatandaşımız için, herşey daha yaşanabilir bir Niğde için’’ dedi.
Öte yandan Dere Mahallesi ve Şahinali Mahallesi’nde mevcut olan 2 kapalı pazaryerinin ardından, Selçuk ve İlhanlı mahalleleri ile Özbelde Mevkii'ne de yapılan 3 kapalı pazaryeriyle Niğde’deki kapalı pazaryeri sayısı da 5’e çıkacak.
 
 
Editör: TE Bilişim