Bor Belediye Başkanına Açık Mektup
 
Niğde Belediye Başkanını kutluyorum. Neden mi? Son bir yılda yaptıklarını ya da yapamadıklarını canlı, iki yerel TV. kanalında açıkladı.
 
Bor, Niğde'yle her platformda rekabet içerisinde olmuş zaman zaman zıtlaşmış ve bununla da gurur duymuş, bana göre bu rekabetten de karlı çıkmış bir ilçeyken rekabetten uzak, hiçbir iddiası kalmamış vasat bir ilçe pozisyona getirilmiştir. 
 
Bor’lular adına üzgünüm ama durum bu. Çöküş Maalesef Sn can döneminde başlamış ve şimdi de devam etmektedir.  3. Can dönemi devam etmektedir yani. Zaten dedikodular da  Sn. Can'ın yeni başkana danışmanlık yaptığı yolundadır.
 
Tırnağı, (partisinden koptuğundan dolayı) olmayan Sn. Can’ın şu andaki başkanın başını nasıl kaşıyacağı meçhuldur. Ancak çaresizliği o kadar açık olan Bor Belediye Başkanı Sn. Erat’ın kime nasıl, neyi danışacağıda tartışılır.
 
Ben Bor’un bunca siyasi tarihinde bu kadar çaresizliğine tanık olmadım. Tanık oldularım ise,  aynı anda Bor’lu 7 bürokratın Devletin valisi olduğudur. Müşteşarlıklar, müşavirlikler, Baş danışmanlıkları yok sayarak söylüyorum. Burada ki amacım Bor -Niğde kavgası olmadığı açıktır. Anlatmaya çalıştığım sahipsiz kalmasıdır. Onun için sayın Özal’dan, Sn. Baran’dan ve Sn. Gönen’den özür diledim geçen yazılarımda…
 
Büyük Birlik Partisinden il Teşkilatı,  Adana Caddesini MHP’li Üyelerin desteğiyle Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi olarak değiştirilmesi neticesinde aldığı çiçeği sahihibine devredemeyecek kadar aciz, bir o kadar da  yüreksiz ve cesaretsizdir. Çünki o kararı MHP’li üyeler sayesinde karara bağlanmıştır. MHP’li Üyelere de bir Gazeteci arkadaşımız önermiştir…
 
Bundan sonra ki yaşamımızda  her daim, AKP hayatımıza yön vermeyecek. Eğer durum böyle olacaksa ki, böyle olacak... Bize sırtını dönerek ne kazanacaksın sn. Erat. Siyaseti DYP deyken, ANAP tayken yaşadıklarınızla, oralarda ki entirikaları bizden daha iyi biilirsin. Merak ediyorum ilerleyen zamanda da sırtını dönecekmisin. Kasten bilerek kimseye sırtımı dönmedim, dönmem de. Düşmanıma bile sırtımı dönmedim. Yüzünüzden ne hayır gördük ki arkanızdan görelim… Ayıp ediyorsun başkan. Yarın kim öle kim kala sn başkan. Baki olan en masumundan BOR… Amaç Bor’sa birlikte hareket etmek de fayda olmaz mı? Bu durumu bir düşünün…
 
Ama artık boş… Düşünseniz de aynı safta olma olanağımız yok. Biz bugün de, yarında her zaman inandıklarımızı söyleyip yazacağız. Ama siz ve sizin gibi düşünenler, bugün AKP’de Yarın Başka pertilerde aslında haketmedikleri halde Bor halkını kandırmaya devam edeceklerdir.
 
Türk Bayrağı konusunda bile anlaşamıyoruz. 37 Bin nufusu olan bir ilçenin iki bayrağını bile masraf sayan bir adamla ne konuşmalıyım Sn. Erat… Neyin Masrafı bu… 200 liranın hesabı mı olur. Bayrak bu Bayrak, gencecik vatan evlatları O'nun için can veriyor, şehit oluyorlar. Bunun hesabı mı olur… Hadi canım sende demek var ama. Söylemeyeceğim.
 
Başa dönüyorum Sn. Erat. Neyi amaçladın, hangi yapmak istediğin hizmeti, hangi  MHP’li Meclis üyesi engelledi açıkla da sende bizde rahatlayalım. Hani sen yapmak istiyorsun da birileri engelliyor ya. Tam onu soruyorum. Organizasyon becerinizi kullanın da Hizmete gelişinizin 1. yılında yaptıklarınızı, yapacaklarınızı ve gelecek vizyonunuzu yerel televizyonlarda canlı olarak anlatıverin de bir dinleyelim…
 
Bu İşler, ''içerisinde et olmayan'' sahte çiğ köfde dükkanı kurdelası kesmekle olmuyor başkan. Bor'da aç yatan insanlar var. Bildiğin halde nasıl uyuyorsun. Yoksa yeni Kampanya dönemine kadar bu türden işler geçti mi? Yazık o zaman. Gerçekten yazık.
 
Bu Yazı vesile olsun, Atalarımızın Kanıyla, canıyla, kurtuluş mücadelesi vererek açtıkları T.B.M.M.  90. kuruluş yıl dönümü. Tüm milletimize hayırlara vesile olur inşallah.


23/04/2010