Niğde’nin doğal güzellikleri arasında yer alan Narlıgöl Turizm Bölgesi’nde yerli ve yabancı turistler ile o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın termal sudan daha fazla fayda sağlayabilmeleri ve turistik cazibesinin artırılması için Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunuldu.

Birçok eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Niğde’nin tanınırlığını artırmak ve Niğde’yi bir turizm şehri haline getirmek için çeşitli projelerin hazırlandığı belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Nar köyü yakınlarında bulunan Narlıgöl krater gölünün çevre düzenlemesi ve buraya yapılacak olan günü birlik tesis için projenin Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunulduğunu söyledi.

İsmini ilimize bağlı Nar Köyden alan Narlıgöl’ün Niğde’nin tanınırlığı açısından çok önemli olduğunun altını çizen Vali Yılmaz Şimşek ayrıca Narlıgöl’ün kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiğini bu nedenle de termal turizm açısından büyük bir potansiyel olduğunu belirtti.  

 Narlıgöl termal suyunun, yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi beklediğini sözlerine ekleyen Vali Şimşek; “Dört mevsim farklı doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen krater gölü Narlıgöl’de İl Özel İdaremiz tarafından parselasyon işlemleri de tamamlanmış durumdadır” dedi.

Narlıgöl’ün çok kısa bir sürede bölgenin parlayan yıldızı haline geleceğini belirten Vali Şimşek, yatırımcılar için de bir cazibe merkezi haline geleceğini belirterek; “Parselasyon planları, mülkiyeti hazineye ait olan parsellerin tahsis işlemeleri ve kurul tarafından istenilen bütün kurum görüş yazıları tamamlanmıştır.

Projenin kurul tarafından onayı için imar planında Aksaray sınırlarında kalan kısımların parselasyon planlarının onaylanması beklenilmektedir. Bunun yanında imar planında İlimiz sınırları içerisinde kalan bölümlerde yapılmış olan parselasyon planları ile imar planında Turizm Tesis Alanı olarak planlanmış parseller imar parseli olarak oluşmuş ve yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için hazır durumdadır” dedi.

Selim Gökel'in yorumu

Sayın Vali Yılmaz Şimşek, hazırlattığı bu proje ile bir nevi Aksaray'ın oyununu bozdu. Aksaray'da Narlıgöl hakkında proje hazırlıyordu. Şimdi konu Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunda ve bunun  takibini sağlamak da Sayın Ak Partili Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin'e düşüyor. 

Narlıgöl hakkında çok haberler yaptık aşağıda göreceksiniz. Narlıgöl için daha öncede projeler yapılmıştı, kadük kaldı. Umarız bu sefer hayata geçer. Bekleyeceğiz, takip edeceğiz.

Aşağıda BORHABER.NET'de yayınladığımız Narlıgöl ile ilgili bazı yorum ve haberler için tıklayın

Narlıgöl nere? Niğde nerede? Aksaray nereye?

Borhaber.net tekrar gitti gördü yazdı

Narlıgöl Termal Otel Törenle Açıldı

Jeotermal Sera Arazisi İhaleye Çıkıyor

Narlıgöl Jeotermalde Marka Olacak

Niğde için Dev Projeler

Narlıgöl'e Seracılık OSB Düşünülüyor

Niğde neden böyle… İşte cevabı - 11

Narlıgölü Ekonomiye Katma Çabaları

Narlıgöl Jeotermalde Marka Olacak

Narlı Göl'de Seracılık

Narlı Göl İmara Açılıyor

Amerika'ya Giden Yol Narlıgöl'den Geçermi?

Niğde Kaplıcaları Amerikalılara görücüye çıkıyor

Niğde Narlı Göl'e Aksaray ili ortak oldu..

Narlı Göl Niğde için bir şans!... Ama...

Narlıgöl Termal Otel Törenle Açıldı

Narlıgöl'e yavru balık bırakıldı

Geleneksel Narköyü Şenliği Düzenlendi

Eğitim liderleri çalıştayı toplantısı Narlıgöl’de gerçekleştirildi

İl Genel Meclisi Jeotermal Sera için Toplandı

Balık Ölümleri Biyolojik Değilmiş

Narlıgöl'de Toplu Balık Ölümü

Narlıgölde Seracılık

Zemheri Ayazında Termal Keyfi

Narlıgöle Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

Niğde Narköyünde Sıcak Kaynağı Bulundu

Kafot'dan Narlıgöl Etkinliği

Ihlara Vadisi Balonla Geziliyor... Hasan Dağı Yatırımcı Bekliyor

Editör: TE Bilişim