Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde barınağa götürülen yavru köpeklerin tekmelenerek öldürüldüğü haberi ve görüntüler, sosyal medyada hayvan severlerin infialine neden oldu. Tepkiler karşısında açıklama yapan Ürgüp Belediyesi olayı yalanladı, "Hayvan sever dostlarımıza duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyor, kendilerini bakımevimize davet ediyoruz" dedi.

Sosyal medyada 'Ürgüp Belediyesi köpekleri katlediyor' başlığı altında fotoğraflarla yapılan paylaşım, hayvan severleri ayağa kaldırdı. Nevşehir plakalı Ürgüp Belediyesi'ne ait kamyonet, araçtan indirilen köpekler ve köpekleri tekmeledikleri iddia edilen görevlilerinin görünmesi üzerine, sosyal medyada Ürgüp Belediyesi'ne tepki yağdı.

"GÖRÜNTÜLER İŞTEN ÇIKARILAN BİR ŞAHIS TARAFINDAN SERVİS EDİLDİ"

Ürgüp Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, olayın gerçek dışı ve belediyeyi karalamaya yönelik olduğu ileri sürüldü. Açıklamada, geçen eylül ayında hayvanların doğal ortama bırakılması sırasında çekilen görüntüler kesilerek hayvanlar sanki tekmeleniyormuş gibi gösterilen görüntülerin sosyal medyaya servis edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Olayda konu edilen görüntü ve fotoğraflar, hayvanları doğal ortamlarına bırakma esnasında, bir zamanlar bu görevde bulunan ve artık belediyede çalışmayan kimliği bilinen bir şahıs tarafından işten çıkarılmasını bahane ederek (kendi açısından) görüntünün tamamı kullanılmadan sanki hayvan tekmeleniyormuş gibi bir anı kesilerek servis edilen bir görüntü olup, tamamen haksız ve gerçek dışıdır. 2015 yılı Eylül ayı içerisinde gerçekleştiği tespit edilen bu olayla ilgili personeller bu görevi sürdürmemekte olup, belediyemiz tarafından soruşturma başlatılmıştır."

"HAYVANSEVERLERİ ÜRGÜP'E DAVET EDİYORUZ"
Ürgüp Belediyesi açıklamasında hayvan severler Ürgüp'e davet edilerek, "Hayvan sever dostlarımıza konuya duyarlılıkları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyor, kendilerini bakımevimize ve Ürgüp'ümüze davet ediyoruz" denildi. Açıklamada bakımeviyle ilgili şu bilgiler verildi:

"Belediyemiz, hayvanlarımızı koruma amacı ile büyük fedakarlıklar göstererek Erciyes Üniversitesi Veteriner Hekimliği mezunu, aynı zamanda hayvan sever Havva Sülün ve 4 personelimizle çalışmalarını başarıyla yürütmektedirler. Kaldı ki ülkemizin çeşitli illerinden gelerek çalışmalarımızı yerinde gören hayvan sever dernekleri Belediyemizin bu çalışmalarını beğeniyle takip etmektedirler."


 
Editör: TE Bilişim