Mersin’de yaşayan Niğdeliler, darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret etmek için geldikleri Niğde’de sıla özlemlerini de giderdi. Niğde Belediyesi’nin öncülüğünde şehir turu atan Mersin’deki Niğdeliler, kentteki değişim ve gelişmişlik karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemediler. 

Mersin’de yaşayan ve bu kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici ve üye olarak görev yapan Niğdeliler, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız sonuçlanmasında büyük pay sahibi olan Niğdeli Şehit Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ve şehidimizin kabrini ziyaret ettiler. Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında dua eden ziyaretçiler, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ailesine de taziyelerini sundular.
Aralarında sanayici, işadamı, gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de bulunduğu 40 kişilik kafile daha sonra Niğde’ye gelerek, Niğde Belediyesi’nin öncülüğünde şehir turu attılar. Niğde’nin tarihi ve turistik yerlerini de gezen konuklar, şehrin kısa süre içinde modern bir yapıya kavuşmuş olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Aslen Niğdeli olmalarına rağmen, memleketlerine belirli zaman aralıklarında gelebildiklerini belirten konuklar, “Her geldiğimizde Niğde’nin çağdaşlık ve modernlik açısından biraz daha gelişmiş olduğunu görüyoruz. Aramızda son 5 yıldır Niğde’ye gelmeyen hemşihrilerimiz var. Niğde kısa süre içinde o kadar gelişmiş ki, onlarda kendi memleketlerini tanıyamadılar. Niğde Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Yollar, kaldırımlar, yeşil alanlar, parklar ve bahçelerden çektiğimiz fotoğrafları gittiğimiz yerlerde, yerel yöneticilere göstereceğiz ve Niğde Belediyesi’nin çalışmalarını örnek almalarını isteyeceğiz” dediler.

Mersin’de yaşayan Niğdeliler, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Belediyesi’ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilişim