Niğde’de 13 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölen aynı aileden 11 kişiden 10’u memleketleri Adıyaman’ın Gerger ilçesi Görgenli (Peşval) köyünde toprağa verildi.

Sabah saatlerinde Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Obruk köyü yakınlarında meydana kazada hayatını kaybeden 13 kişiden aynı aileden olan 11 kişinin 10’unun cenazeleri, otopsileri yapıldıktan sonra memleketleri Adıyaman’a gönderildi.

Otomobille hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, hafif ticari araçta bulunan ve İstanbul’dan Adıyaman’ın Gerger ilçesine nişan törenine katılmak için yola çıkan Kamar Ailesi bireyleri kazada hayatlarını kaybetti.

Yunus Kamar’ın Gerger ilçesindeki nişan törenine gitmek için yola çıkan, Yunus’un ağabeyi Ahmet ve eşi Nesibe, çocukları Adem, Ali, Zeynep, Evren, Muhammed, Reyhan, Yunus’un ablası Nigar ve eşi Celal Kamar kiraladıkları hafif ticari araç ile Obruk Köyü yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybetti.

Otopsileri yapılan aynı aileden Celal Kamar İstanbul’a, diğer 10 kişinin cenazeleri ise memleketleri Adıyaman’a gönderildi.

PARÇALANAN CENAZELER GECE DEFNEDİLDİ

Cenazeler Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Cami morguna getirildi. Gece geç saatlerde getirilen cenazelerin parçalanmış olması nedeniyle, yakınları cenazeleri bekletmeden defnetmek istedi. Yeni Mezarlık Cami morgunda yıkanarak, kefenlenen cenazeler için burada Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü cenaze namazı kıldırdı.

Cenaze namazına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ve aile yakınları katıldı.
Kılınan namazın ardından cenazeler cenaze aracıyla Gerger Görgenli-Peşval köyüne doğru yola çıktı. Köy mezarlığına gece geç saatte ulaşan cenazeler, tek tek gözyaşları içerisinde defnedildi. Ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirirken, görevli sağlık personeli de göz yaşlarına hakim olamadı. Ahmet, Yunus ve Nigar Kamar’ın Annesi olan Zeynep Kamar ise bir anda kaybettiği çocukları ve torunlarının defnedilmesini gözyaşları içerisinde izledi. 


Editör: TE Bilişim