Avrupa İş Konseyi(EBA) Socrates Komitesi tarafından Nevşehir’e 3 ödül birden verildi. Komite tarafından Nevşehir Belediye Başkanı En iyi Belediye Başkanı, Nevşehir Belediyesi En İyi Belediye ve Nevşehir’de En İyi Şehircilik ödülüne layık görüldü. 


Kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarla uluslararası toplumun sosyal, ekonomik, kültürel gelişimine ve uluslararası işbirliğine katkı sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşlara verilen Avrupa İş Konseyi Uluslararası Socrates Ödülü’nün bu yıl yerel yönetimlerle ilgili birinciliklerini Nevşehir elde etti. Komite tarafından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, yerel yönetim alanında En İyi Belediye Başkanı, yatırımların sürdürülebilirliği konusundaki performansı ile Nevşehir Belediyesine En İyi Belediye ödülü verilirken Nevşehir’e de En İyi Şehircilik ödülü verildi.


Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, İsviçre’nin Montrö şehrinde dünyanın değişik ülkelerinden bilim adamı, yatırımcı, akademisyen, işadamı ile birlikte çok sayıda şehir yönetiminden sorumlu üst düzey yöneticilerinin katıldığı Avrupa İş Konseyi Sokrates Komitesi’nin yaptığı değerlendirmeler ışığında ödüller içinTürkiye’den sadece Nevşehir’in tercih edilmiş olmasının gurur verici bir gelişme olduğunu belirtti. Ünver, dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan bu ödüllerde, tüm belediye çalışanlarının alın terinin bulunduğunu belirterek “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden üst düzey katılımın gerçekleştiği böylesine anlamlı bir konsey toplantısında ,dünya incisi Kapadokya bölgesinin ana merkezi konumundaki Nevşehir’de, belediyemizin çalışmalarının 3 ödülle desteklenmesi bizleri onurlandırdı. Avrupa ülkelerinde oldukça yüksek bir katılım ile gerçekleştirilen Konsey toplantısında Nevşehir Belediyesi’nin yatırım ve projeleri ile Kapadokya bölgesinin tanıtımına yönelik sunumumuz ayakta alkışlandı. Alınan uluslararası 3 ödülde ,tüm çalışan arkadaşlarımızın alın terinin olduğuna inanıyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak yatırımlarımıza bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılık içinde devam edeceğiz. “dedi.
Editör: TE Bilişim