CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği soru önergesinde, Bolkar Dağlarının Ulukışla ilçesi sınırlarında kalan bölümünün kış sporlarının yapılabileceği bir tesis için uygun olduğuna dikkat çekerek, “Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl ve Çinili göllerinin bulunduğu alanda kış sporları kapsamında telesiyej hattı ve kayak tesisi kurulması düşünülmekte midir” şeklindeki sorunun sözlü olarak yanıtlanmasını istedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise CHP Niğde Milletvekili Gürer’in soru önergesini Meclis Genel Kurulu’nda sözlü olarak yanıtladı. Bakan Kurtulmuş, Niğde’nin 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu uyarında ilan edilen bir turizm merkezine sahip olmadığını belirtti. 

Bakan Numan Kurtulmuş, Ulukışla ilçesi Bolkar Dağları üzerinde bulunan Meydan Yaylası mevkiinde telesiyej hattı ve kayak tesisi kurulmasına ilişkin bakanlıklarının 2016 yılı yatırım programı çerçevesinde yürütülen bir çalışmanın bulunduğunu ifade etti. 

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2016 yılı yatırım programına alındığı söylenen telesiyej hattı ve kayak tesisiyle ilgili olarak henüz bir çalışma gözükmediğine dikkat çekerek, “Yapılacağı söylenen tesisin yatırım programına alınmasının üzerinden neredeyse 2 yıl geçmiş ama henüz, adı geçen tesisler için tek çivi dahi çakılmamıştır. Niğde’nin bir turizm merkezine ihtiyacı vardır. Yatırım programına alındığı iddia edilen tesislerin yapımına bir an önce başlanmalıdır. Niğde ili Bolkar ve Aladağlar dağ turizmi ve kış sporları için önemli merkezlerlerdir. 20 yıldır Niğde ilinde Bolkar ve Aladağlar için bu konuda çok söz edildi. Aladağlar Dağ sporları için kısmen de olsa yararlanılıyor ancak Bolkarlar için bol vaat ve söz var icraat yok. Adana ve Mersin gibi illere yakınlığı ve Kapadokya bölgesi içinde kalan Niğde ili çevresindeki illere gelen turistlerinde yararlanacağı spor tesisleri bölgede önemli değişim sağlar. Bolkarlar için 1990 yılından beri birden çok projeden söz edildi ama hiç biri sonuçlanmadı. Doğayı koruyarak çevre özelliklerini yok etmeden bölgenin otantik yapısı yaşatılıp bölgeden turizm amaçlı yararlanılması Ulukışla ve Niğde ili için önemli katkı ve tanıtım sağlayacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim