Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye’nin en büyük elma üreticisi olan Amasya, Isparta, Karaman, Konya ve Niğdeli üreticilerin sorunlarının masaya yatırılacağı en kapsamlı Elma Çalıştayını Karaman’da düzenliyor.
 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde 15 Mart 2019 Cuma günü yapılacak ‘Karaman Elma Çalıştayı’, Türkiye’nin birçok bölgesinde yetiştirilen ancak yaygın olarak ülkenin toplam elma rekoltesinin yaklaşık yüzde 55'ini karşılayan Amasya, Isparta, Karaman, Konya ve Niğdeli üreticileri yakından ilgilendiriyor.
 
Ülkemiz için önemli bir ekonomik değere sahip olan elmanın, bölgedeki sosyo-ekonomik boyutu, yetiştirilme teknikleri, hastalıkları, üretimi ve pazarlanması konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik uzman akademisyenler ile üreticilerin fikir alışverişinde bulunacağı ‘Karaman Elma Çalıştayı’na, Amasya, Isparta, Karaman, Konya ve Niğde’den elma üreticileri ve ilgili kamu kurum kuruluşları temsilcileri katılacak. Çalıştayın sonunda elde edilen veriler Sonuç Raporu olarak kamuoyu ile paylaşılacak.
 
 
Editör: TE Bilişim