Bugün İlhanlı Mahallesinde bir apartmanda çatı yangını çıkmış ve haberini yapmıştık.  Bugün yine Dışarı Cami ve Öğretmenler Parkı arasında kalan 4 katlı bir apartmanın çatısında yangın çıktı. Yangına Niğde Belediyesi İtfayeleri hemen apartmanın iki yönünden mühalele etti. Apartman hızla boşaltılırken,  çıkan duman bütün bölgeyi kapladı. Yangın bölgesine itfaiyenin yanında sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, cadde trafiğe kapatıldı. 

İtfaiye ekiplerinin çabaları ile yangın söndürülürken, olayla ilgili soruşturma açıldı. 


Niğde'de çatı yangınlarında büyük artış görüldü. Son bir aydır basına yansıyan veya yansıyaman bir çok çatı yangını çıktı. 

Bu durum 1995 yılında Niğde'de çok sık meydana gelen çatı yangınlarını hatırlattı. O zaman çatıların bir kişi tarafından yakıldığı iddia ediliyor ve  o kişiye de Niğde halkı "Niğde'nin Neron'u" ismini takmıştı. 1995 yılında yaşanan bu çatı yangınlarını önlemek için Niğde Emniyet Müdürlüğü  polis ekipleri Niğde'nin yüksek binalarının çatılarının üzerinde gözlemleme yapıyorlardı. Yaklaşık iki ay süren bu çatı yangınları için Emniyet seferber olmuş, terör örgütü kaynaklı olabileceği düşüncesi ile bütün apartmanlarda ve sakinleri üzerinde istihbarat çalışmaları da yapılmıştı. 

Bundan yaklaşık 25 yıl önce yaşanan bu olayın faili veya failleri yani Niğde'nin Neron'u yakalanamamıştı.