Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak  ibareli  “iftar yemeği”  davetini içeren SMS cep telefonuma düşünce şaşırmadım desem yalan olur.
 
      Daha çok Ramazan ayının ilk günlerinde sıkça yapılan şaşalı  “toplu iftar yemeği” çağrılarının aksine gerek davetin sadeliği, gerekse ilimiz belediyelerinin hemen hemen tamamında toplu sözleşme yetkisi almış bir işçi sendikasının etkinliği olması ve sendikacı geçmişimizi hatırlamaları nedeniyle “davete icabet” edeceğimi Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Yönetim Kurulu Mali Sekreteri Selçuk Özdemir’e  (Kara Selçuk) telefon ederek bildirdim.

 
      Toplu iftar yemeklerinde sayı elli de olsa yüz de olsa üç yüz de olsa servis değişmez. İftariyelikler, salatalar, garnitürlere hatta çorbalar iftar saatinden en az 10-15 dakika önceden hazır edildiği için lezzet olarak vasatın altında olan yemeğe asıl tadı yüzlerce insanla aynı anda ve hep birlikte yemeğe başlamanın atmosferi verdiğini bilenlerdenim. Belediye İş Niğde Şubesinin iftar yemeği konuk sayısı bu atmosferi yaşatacak denli kalabalık olmasından mı, onlarca tanıdık sima ile karşılaşıp kucaklaşmamdan mı bilemem bu Ramazan katıldığım en coşkulu iftar yemeği olarak gözlemledim.

 
      Şaban Başkan ve yönetim kurulu üyeleri kapıda konuklarını karşılayıp tek tek hoş geldiniz diyerek ve masaları ziyaret edip ilgilenerek işçi inceliğini sergilediler. Davetliler arasında Niğde Belediyesi eski başkanları A.Oğuz Öznen, Aydın Birdal, Mümin İnan ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ilimiz milletvekillerinden Ömer Selvi, Ulukışla ilçe Belediye Başkanı Hacı Avşar, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Konaklı Belediye Başkanı Feridun Bilge, il müftüsü dâhil birçok üst düzey bürokrat ve elbette göremediğim onlarca belde belediye başkanı vardı.

 
      Hacı Ağabeyin (Hacı Avşar Ulukışla Belediye Başkanı) yönlendirmesiyle Konak Restoran’ın balkon bölümündeki boş masalardan birine oturduk. 25 yıl geçmişi olan bir tanışıklığın ve dostluğun sıcaklığı ile gündemdeki konular üzerine fikir alış verişinde bulunduk. Sohbetimize Niğde Üniversitesinden Bülent Hoca (Bülent Kara Sosyolog) da katılınca iftarı bekleme süreci çarçabuk geçiverdi. Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser de bizimle oturmayı tercih edince laf ister istemez yerel seçimler ve aday olup olmama üzerine geldi. Her iki belediye başkanımızda aday olmama konusunda kararlı. Gelecek zaman neyi gösterir bilemem ancak benim izlenimim iki dönemdir Ulukışla İlçemiz de başarılı bir şekilde belediye başkanlığı yapan Hacı Ağabeyin aday olmayacağı kesin gibi. “Deneyimlerimle ve çevremle istek olursa gönüllü danışmanlık yapıp kendi işime gücüme bakacağım” diyerek belediye başkanlığı sonrası yaşamını nasıl örüp yönlendireceğini de sohbetimiz sırasında bizlerle paylaştı.

 
     Top atışı, takiben ezanın okunmasıyla ve İl Müftümüzün yaptırdığı iftar duası ile yemeğe başladık. Ana yemek sonuna doğru Şaban Başkan Misafirlerin kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak “yönetim kurulu ve sendika üyeleri adına davetimize icap eden tüm katılımcılardan onur duyuyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek  konuşmasını tamamladı.

 
    Şaban Başkandan sonra ilimiz milletvekillerinden Ömer Selvi de konukları selamlama amaçlı, İl Müftümüz ise yaklaşan Ramazan Bayramına atıfta bulunarak küslerin barışması, bayramın bayram tadında olması için yoksulların, gariplerin, fakir fukaranın mutlak görülmesi gerektiği, “buradaki Haz urun dahil herkeslesin bayram sabahı önce sabah namazına sonrasında ise Bayram namazını kılmak üzere camilerimize bekliyorum” temennisiyle konuşmacılar faslı tamamlanmış oldu.

 
      Kaymaklı ekmek kadayıfından oluşan tatlı servisi başlarken yemek sonu duasını hep birlikte yapıp, Belediye İş Niğde Şube Yönetim Kurulu mali sekreteri Selçuk Özdemir’e ve Şaban Başkana teşekkürlerimizi, çalışmalarında başarı dileklerimizi de ileterek Konak Restorandan ayrıldık. Hacı Ağabeyle Bayram sonu görüşmek üzere randevulaşıp, bayramı memleketi Malatya da geçirecek olan Bülent Hocayla sarılıp kucaklaşarak ve mutlu bayram dileklerimizi ileterek vedalaştık.

 
      Evet, bir Ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Bu gün arife, yarın bayram. Tüm emekçilerin, ezilenlerin, yok ve hor görünenler en başta olmak üzere coğrafyamızda yaşayan tüm insanlarımızın bayram tadında bayram geçirmelerini ümit eder, sağlıkla ve mutlulukla nice nice bayramlar görmelerini temenni ederim. Hepimize iyi bayramlar.
 
 
Not: Bayram sonu yaz tatili için 5-10 günlüğüne güney illerimizde olacağım için yazmaya ara vereceğim. Tatil dönüşü gündemdeki ve gündemimdeki konular üzerine yazmaya devam edeceğimi okurlarımın bilgisine arz ederim.