1 Haziran ara seçimiyle Ağrı’ya Belediye Başkanı olan BDP'li Sırrı Sakık, şehirde ‘Utanç Abidesi’ dedikleri askeri anıtı kaldıracaklarını, sokak ve caddelerde Atatürk'ün silah arkadaşı Kazım Karabekir’in isminin değişeceğini söyledi.



Yeni belediye başkanı Sakık, daha mazbatasını bile almadan yaptığı açıklamada, Ağrı'da bulunan 'Hava Şehitleri Anıtını' ve 'Kazım Karabekir Caddesi'ni kastederek:

"Bu kentte ilk gözüme batan bu utanç abidesidir. Sordum dediler ki, ‘Evet, bu 1930’larda Kürtleri bombalayan pilotların abidesidir.' Kimileri övünç abidesi olarak alabilir, biz utanç abidesi olarak görüyoruz. Buralarda çok acılar yaşanmış. 1930’larda burada insanlar katledilmiş. Katliamı gerçekleştirenlerin anıtları, uçakların pervaneleri bir abide olarak burada.  Ağrı halkının her gün yüzleştiği ve her gün Ağrı halkının gözünün içine batan o pervaneleri, o utanç abidelerini bu kentten kaldıracağız. Bu kentte buna benzer caddeler var. Kazım Karabekir gibi, onlarcası var. Bu coğrafyanın ruhu ile örtüşmeyen cadde ve sokaklardır, bu tür utanç abidelerinin kaldırılmaları gerekir."dedi.



Türk Milletinin Şehit Abidelerine,  “Utanç Abidesi” diyebilen, Kazım Karabekir Caddesini zikrederek “Utanç Caddeleri” var diyebilen,  Sırrı Sakık’a Niğde’den cevap vermek için  bir caddeye “Kazım Karabekir” adını verecek Niğde genelinden Belediye Başkanı aranıyor. Yada bu caddelerinden birine “Kazım Karabekir” adının verilmesini teklif edebilecek  yürekli  Meclis  Üyesi aranıyor.