Siyaset üzerine atıp tutup ahkam keserken, siyaset yapmanın zorluğu ve yıpratıcılığı üzerine ne kadar durup düşünürüz bilemiyorum ama siyasetçinin işinin pek de öyle kolay olmadığını ne kadar görebiliyoruz sorusunu da cevaplamamız gerekiyor.

Hele görev başına geldikten sonra taraflı tarafsız her kesimin hizmetine koşmaya çalışmak, çatışan çıkarlar arasında kalmadan memnuniyeti sağlamak, çoğunuz takdir edersiniz ki kolay bir iş değil.

Size gelen en saçma sapan istekten tutunda genelin çıkarına uygun iş yapma da kişisel beklentilerin dışında kalmayı başarmak ve tabi ki uygulamak, sağlam sinir sistemi gerektirdiği kadar, elini taşın altına koymayı gerektiren sorumluluk eşliğinde daha zor, daha meşakkatli, daha duyarlı olmayı gerektiriyor.

Kasım ayı başlarından bu yana hedeflenen Niğde anlamında; proje üretip bunlara yön verme noktasında görüş ve fikir ayrılığına bakmaksızın tüm partiler, sivil toplum kuruluşları ile oda ve birlikleri ziyaret eden Belediye Başkanı Sayın Akdoğan’ın “Her türlü görüş ve düşünceye açığız “ söylemiyle başlattığı ziyaretlerin sonucunda ki tespit ve önerileri, dikkate alıp, öyle değerlendirmek gerekiyor.

Düşünce ve iş üretme, bunları ise projelendirerek hayata geçirme konusunda birbirimizi çekiştirme zamanının olmadığını belirten Sayın Akdoğan’ın, birlik ve beraberliği tesis etme çabasını sergilemesi elbette olumlu. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde verimlilik olmayacağını hatırlayacak olursak, kısır çekişmelerin dışına çıkmak elbette önemli. Nitekim bu süreçte toplumun her kesimine ulaşıp onları dinlemek, kente farklı bakış açılarıyla yaklaşıp daha üretken olmak, mutlaka Niğde’mizin de çıkarına.

Bu şehirde yaşayan ve yerel bazda onunla var olan her kesimin dinlenmesi, en azından içinde olduğumuz yer hakkında bir nebze olsun kafa yormayı, bana neciliğin dışına çıkmayı ve bizleri etkileyecek kararların içinde bulunmayı sağlaması açısından dahi olsa güzel bir uygulama.

Kent Meydanı ve Kapalı Otoparkın son durumundan parkomat uygulamasına, eski ile yeni sanayinin Hıdırlık mevkisine taşınması projesinden gıdacılar sitesine, kentsel dönüşümün gidişatından üst geçit çalışmalarına kadar birçok konuda da bilgilendirme yapan Başkanın, yaklaşık iki aydır süren genel ziyaretleri sonucunda ki değerlendirmeleri yine bu ziyaretler kapsamında daha geliştirip kentimizin faydasına sunacağını, doğal olarak umuyor ve temenni ediyoruz.

Bu arada yaklaşan genel seçimler öncesi iktidar partisinde ki hareketlilik de hız kesmeden devam ediyor. Ortalama bir Anadolu şehri olan ilimizde siyasetin canlı ve heyecanlı karelerini sürekli gözlemek iyimi kötü mü bilemiyorum.

Merkez İlçe seçiminin iptali ve hala yapılmamış olması siyaset çorbasına kaşık sallayanları iştahlandırırken, kim aday kim değil söylemlerinin yoğunluğu ve eski yeni tartışmaları,  AKP Niğde il teşkilatını kolay günlerin beklemediğinin habercisi gibi görünüyor.

Yıllardır siyasetin içinden gelen ve 2. Dönem Başkanlık koltuğuna oturan Sayın Akdoğan da siyasetin gerekleri nezdinde boş durmuyor…

Niğde halkı ise ağzında ki baklayı ıslatmadan tutma becerisini sergileyerek bana soruyorlar, Başkanımız Milletvekili adayımı diye…

Ben ise…

Kişinin asıl olanı varken, neden kendisine sormuyorsunuz diyorum.

Sorup sormadıklarını da hala bilmiyorum…