Av.Hüseyin Demirbilek Baro yeni başkanı oldu. İlk basın toplantısında gündeme Niğde Adliyesinin durumunu taşıdı.

 
Adliye geçtiğimiz yıllarda bir kaç kez gündeme geldi. Özellikle yer sorunu tartışıldı.  Niğde ili planlama adına öteden beri yanlış işlerin çok olduğu bir yerdir.  Yerleşim alanları için seçilen yerler gibi devlet kurumlarının yerleri de yanlış yapıldığı görülendir.


 
Niğde yerleşim adına risk taşıyan bir bölge  İt ulumazın etekleridir.  Kalsit çıkarılan bölgeye yakın yerleşmeler açılması geleceğe nasıl yanlış baktığımızın da yansımasıdır.


 
Niğde TOKİ dahi oraya yapılması, Polis Yüksek Okulu ve diğer devlet kurumlarının bir bölümü de o bölge de olması tehlike sayılacak kalsit tozlarından habersiz olunduğunu mu gösterir yoksa konuya yaklaşımda gerekli inceleme ve geleceğe bakış vizyonun olmamasını mı?

 
O bölgede Kalsit alımı sürdüğü sürece Kalsit tozları bölgeye inecek ve insan sağlığı açısından da önemli sorunlar gelecekte doğacaktır. Buna rağmen neden Niğde ısrarla o yöne doğru taşınma gayreti de sürmektedir. Adliye için seçilen yer yanlıştı. Konu gündemde tartışıldı ve öylece kaldı.

 
Baro seçimi sonrası konu bu kere Baro başkanın açıklamaları ile gündeme girdi.  Adliye için seçilmesi gereken yer ulaşımın kolay olacağı bir noktada olması yanında gelişen kent dokusuna uygunda olmalıdır.


 Baro başkanı Hüseyin Demirbilek sözleri durumu gözler önüne bir kez daha sermektedir. Av.Demirbilek”Niğde adliye binasında iki tuvalet bozularak hâkim odası yapıldı. Adliyenin dışına da tuvalet inşası gerçekleştirildi. Bunun Niğde için bir zul olduğunu düşünüyorum. Bugün Aksaray 160 kişilik toplantı salonu, yemekhanesi, lokantası, geniş bekleme salonları ve aile mahkemelerinin bulunduğu adliye binasına 2005 yılında kavuştu. Bunun yanı sıra Çorum, Yozgat, Kırşehir gibi etrafımızda ne kadar İl varsa bunların hepsi ciddi anlamda adliye hizmetlerinden yaralanmakta ancak Niğde bu anlamda geride kaldı”“Niğde bir an önce yeni bir adliye binasına kavuşmalı. Şehrin bütünlüğü bozmadan, büyütecek, şehrin dokusuna da uygun olacak bir adliye binası için çalışılmalı. Baromuz bu konuda üzerine düşeni yapacak. Yönetim Kurulumuz ve Baro’ya kayıtlı bütün arkadaşlarımızı bu konuda hem fikirdir. Bu konuda Niğde’de bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarının desteğini alacağımızı düşünüyor Mimarlar Odası’ndan, Ticaret Odası’ndan ve Esnaf Odalarından da bu konuda destek bekliyoruz. Sonuç itibariyle biz büyük bir platformuz ama bunun öncülüğünü gazeteci arkadaşlarımın yapacağı kanaatindeyim”
 Baro Başkanın bu söylediklerine herkesimin gereken duyarlılığını göstereceğini umuyorum. Keşke hiç suç ve suçlu olmasa da adliyeye de cezaevine de gerek kalmasa ama eğitimde dâhil insanın suçtan arınmasını engellenememektedir.

 
Değişen yaşam koşullarında suçunda, suçlunun da arttığı bir döneme erilmesine de vesile olmaktadır.

 
İhtiyacın oluşması durumunda gerekeninde yapılması zorunludur.  Adliye için yeni bir bina acilen ve en az elli yıl sonrası da düşünülerek planlanmalı ve çevre düzeni, Ulaşımı, kullanımı ile örnek bir adliye sarayı Niğdemize yapılmalıdır.

 
Adliye ile ilgili bu girişimde baro başkanının milletvekilleri ve bakanlıkla da iletişme geçerek bir sonuca erilmesi adına çabası önemlidir.

 
Av. Hüseyin Demirbilek bugüne değin köşe yazıları da yazarak ülke ve yerel sorunlara da değiniyor.

Kimi zaman siyasi konularda da yazıyor. Doğal olarak herkesin bir siyasi görüşü vardır. Olması da gerekir. Kimin “siyasi düşüncesi nedir” den daha önemlisi memleketin yararına neler söylediğidir ve diyaloglarıdır.     

 
Baro başkanın yeni dönemde Niğde sorunları ile ilgili girişimlerini izleyeceğiz. Geçmişten günümüze baroda çok değerli isimler görev yaptı. Bundan sonrada yapacaklar. Av. Osman Çimen görevi Av Hüseyin Demirbilek’e teslim etti. Bu dönemde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek hukukun sorunları, adil yargılama ve yerel sorunlarda düşünceleri kamuoyu ile paylaşacağını da umuyorum.

 
 Baro başkanı olarak görevinde başarılar diliyorum.