Bölgesel Amatör Lig 6. Grup adeta ateş çemberi haline geldi hem düşme potası hem de 3.Lig’e yükselmek için mücadele eden takımlar arasında çok güzel bir çekişme var.

Lig’de 5 takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Lider Yozgatspor, Kırıkkalespor, Nevşehirspor, Kayseri Şekerspor ve Yeni Altındağ Belediyespor bu 5 takım arasında çekişmeli maçlar oynanıyor iki maç kazanan ligin zirvesi için önemli bir adım atarken iki maç kaybeden ise zirveden uzaklaşıyor.

Son haftalarda oynanan karşılaşmada 1.sırada yer alan Yozgatspor ile 5.sırada yer alan Nevşehirspor arasında 6 puan fark var buda bizlere gösteriyor ki son haftaya kadar hangi takım 3.Lig’e yükselme play-of maçları oynayacağını kestiremiyoruz.

Yozgatspor bu hafta deplasmanda Kırıkkalespor’a karşı mücadele etti ve karşılaşmasın 90+2 dakikasına kadar maçı önde götüren Yozgatspor son dakikalarda Kırıkkalespor’un attığı gol ile yıkıldı. Kırıkkalespor zirvede kalmak isterken Yozgatspor’da rakiplerine karşı puan farkını açmayı hedefliyordu bu zorlu karşılaşmadan beraberlik çıktı ve son haftaya kadar da bu mücadele devam edeceğe benziyor.

Eski Halinden Eser Yok Şimdi

Yeşil Kırşehirspor her sezon şampiyonluk için iyi bir kadro kurmasına rağmen evdeki hesaplar çarşıya uymuyor ve ne oluyorsa Kırşehirspor zirveden uzak kalıyor her sezon. Kırşehirspor deplasmanda Çankırı Belediyespor ile karşılaştı ve karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Her iki takımda maçtan bir puanla ayrılırken zirve yolunda büyük darbe aldılar.

Azatlıspor Bay

6. Grubun sürpriz takımlarından Azatlıspor ise bu haftayı bay geçti ve rakiplerinin puan kaybettiği haftayı da iyi bir şekilde tamamlamış oldu. Pazar günü evinde Azatlıspor evinde Sivas Emniyetsporgünü ağırlayacak ve bu karşılaşmadan galip ayrılması halinde lig de kalmak için büyük bir adım atacak.