Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan
Niğde Dernek Başkanı Sevgi Özbek
Bor Şube Başkanı Ganime Şeren
Üçüde bayan, üçüde eğitimli, üçüde bilgili.
Atatürk’ün öncülüğünde Cumhuriyet döneminde kadına sağlanan hakların bilincide üç gönüllü.
Atatürkçüyüm demekten korkan çok zevatın varlığında, onların uğraşları ve çabaları her türlü övgüye layık.
Atatürk düşünce ve ışığında toplumu aydınlatma uğraşlarını sürdürüyorlar.
Atatürkçü Düşünce Derneği farklı etkinlikler ve çalışmalarda yapıyor.
 Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği 10 Kasım’da Selanikte idi.
Annem ve Kardeşimde onları ile Selanik’e gittiler.
Anılarla dolu ve duygulu birikim ile döndüler.
Atatürk doğduğu evi, okuduğu okula gitmişler. 10 Kasımda saat 9.05 geçe saygı duruşunda bulunmuşlar.
10 Kasımda Atatürk’ün doğduğu evde olmak duygusallıklarını artırmış
 Atatürk özünde düşünceleri ile sonsuza değin yaşayacaktır. Eserleri yaşayan bir önder yalnız bedenen aramızdan ayrıldı.
Her Kasım 10 Kasım matem değil Atatürk’ün bir kez daha doğduğu gündür.
 Düşüncesi, fikri, öncülüğü, önderliği dünyanın algılayarak alkışladığı bir liderimizin Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü var. Türkiye var olduğu sürece yaşayacak, düşünceleri sonsuza değin rehber olarak benimsenecektir. O yalnız halkına inanmış ve başarılarını halk ile birlikte  kazanmıştır. Bu halkında onu unutması olası değildir.
Ne savaşta, ne devrimlerinde yalnız yürümemiş. Halk ile omuz omuza mücadelesini yükselterek başarıya ermiştir. Düşüncelerine inanan önemli bir yurttaş desteği Atatürk’ün yanında hep durmuş durmayada devam etmektedir.
Yabancılar hani demişler ya “100 yılda dünyaya bir dahi gelir. Bu yüzyılın dahisi de Türklere geldi.” Onlar  dahi görmüş anlamış ve saygı duymuştur.
Atatürk’ü anlamak ve kavramak özünde Cumhuriyet ve Demokrasiyi anlamak kavramakla olur.
Kadınımız Atatürk ile hangi haklara erdiğini bilincindedir.  O nedenle Mustafa Kemal Atatürk düşüncelerine kadınlarımız daha  açıktan  sahip çıkıyorlar. Yurtaşlığa ermelerine vesile olan büyük önderin yolunda giderken onun hedeflerindende asla taviz vermiyorlar.
 Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Diş Doktoru Sevgi Özbek ve Yönetim Kurulu seçildiklerinden  beri  Atatürkçülük adına olması gereken çalışmalara düzenli devam ediyorlar.
 Adil Onat, Ayhan Söyler gibi değerli eğitimcilerin dernek için geçmişte çabalarını bu kere Sevgi Özbek ve Yönetimdeki arkadaşları gösteriyor.
Niğde adına böylesi duyarlı, mücadeleci isimlerin varlığı umutlarımızı yeniliyor
Atatürkçü düşüncenin yaygınlaşması yanında halkın sorunlarına eğilme, eğitim alanında yapabilecekleri katkıları yurttaşlara sağlama gibi çalışmalara da dernek devam ediyor.  Eğitim alanında çalışmalar için ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek tespitleri de önemli Başkan  bir konuşmasında diyor ki:  “Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu’nu kardeş okul ilan ettik. Hem özel yaşantımızda hem de dernek faaliyetlerimizde çocukların özellikle de kız çocuklarının eğitimleri üzerine hassasiyetle duruyoruz ve bu konuda bireysel ve örgütsel olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya gayret ediyoruz. Köylere ve kasabalara çok daha fazla ulaşmamız gerektiğini bugün bir kez daha yeniden gördük’’.
Evet.ADD özverili çalışmalarını sürdürüyor.Daha çok kişiye,daha çok köye kasabaya erişmek içinde çabalıyor.Atatürk düşüncesinin ülkemiz için tek doğru yol olduğunun bilincideler. Geleceğin çağdaş, modern, mutlu Türkiyesine doğru emek ve mücadelelerini sürdürüyorlar.