Düzenlenen açılış törenine Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ve protokol üyeleri ile kasaba sakinleri katıldılar.

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’in Tören Mangasını selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti.

Açılış konuşmasını İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş’ün yaptığı törende konuşan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Jandarma karakolu hizmet binasının Kemerhisar Beldesine ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Teşkilatının kuruluşundan bugüne, Türk Milletinin sevgi ve güvenine mahzar olduğunu belirten Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Jandarma Teşkilatımız, ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması anlamında başarılı hizmetlere imza atmıştır.

Gerçekten de görev sorumluluk sahası içerisinde, gerek caydırıcılık ve önleyicilik görevleri, gerekse olayların vukuundan sonraki icra ettiği adli görevlerle jandarmamız her zaman vatandaşlarımızın huzur kaynağı olmuştur.

Şüphesiz ki; güvenlik hizmeti ve huzurun sağlanması, İnsanoğlunun ve toplumların en önemli ihtiyaçlarından biridir. Bu hizmet, kentlerde emniyet güçlerimiz, kırsalda, kasaba ve köylerimizde ise jandarmamız tarafından yerine getirilmektedir.

Diğer taraflardan güvenlik hizmetini yerine getiren jandarmamızın sahip olduğu hizmet binalarının, personel kalitesi ve ekipmanın da hizmetin kalitesi açısından önemi büyüktür.

Memnuniyetle görüyoruz ki, Modern hizmet binalarıyla, giderek uzmanlaşan profesyonel kadrosuyla, kullanmış olduğu ekipman ve teçhizatıyla jandarma teşkilatımız, her geçen gün kendisini geliştirmekte ve yenilemektedir.

Her zaman vatandaşımızın yanında ve yakınında olan jandarma teşkilatımız, sahip olduğu bu donanımlarıyla ve halkımızdan aldığı güçle bundan böyle hizmetlerine Kemerhisar beldemizde de devam edecektir.

Ümit ediyorum ki; bugün hizmete açtığımız karakol, vatandaşlarımızla bizler arasında bir köprü olacak, Beldemizin güvenliğinin sağlanması anlamında Önemli hizmetler yerine getirecektir.

İnşallah burada görev yapan arkadaşlarımız da vatandaşlarımızla uyum içerisinde kazasız belasız güzel görevler ifa edecek, halkımızın huzur ve mutluluğu için en iyisini yapma gayreti içerisinde olacaklardır” dedi.

Düzenlenen açılış töreninin ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek Karakol binasını gezerek, binanın fiziki yapısı ve çalışmalar hakkında brifing aldı. 

 

Editör: TE Bilişim