Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Yılbaşı için alınan tedbirleri ve yılbaşında görev başında bulunacak ekip sayılarını açıkladı.

Yılbaşı öncesi ve sonrası 4 gün sürecek olan kısıtlama süresince Covid-19 tedbirleri, genel güvenlik ve asayiş uygulamaları, terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler ile trafik tedbirlerine ilişkin alınması gereken önlemler kapsamında İl genelinde Emniyet ve Jandarma olmak üzere toplam 135 ekipte 836 personel görev alacak.

Tedbirlerin 31.12.2020 Perşembe günü saat 21.00’dan 04.01.2021 Pazartesi Sabah 05.00’e kadar devam edeceğini belirten Vali Yılmaz Şimşek, alınan tedbirlere uymayanlara mutlaka yasal işlem yapılacağını söyledi.

Salgın önlemlerinden alınan sonuçların başarıyla sürdürülmesi ve sürecin kontrolünün devamı için özellikle yılbaşı gecesi vatandaşlardan daha dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyen Vali Yılmaz Şimşek, “Vatandaşlarımızdan ricamız ev ziyaretleri yapmayalım bir araya gelmekten kaçınalım” dedi.

İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Vali Şimşek; Yapılan araştırmalarda görünen o ki; COVİD-19 en çok ev ziyaretleriyle bulaşıyor. Bu nedenle kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için lütfen kalabalık olarak bir araya gelinecek her türlü ziyaretten kaçınalım.

Niğdeli hemşerilerimize bu süreçte göstermiş olduğu duyarlılık ve fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir 2021 yılı için biraz daha sabredelim.

Bu düşüncelerle başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm Niğdeli hemşerilerime aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir yeni yıl diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim