Niğde Müftülüğüne ait ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan İbrahim Baloğlu yatılı  Kuran kursunun 5'inci katında cam silen 12-13 yaşlarındaki çocuk, cep telefonuyla görüntülendi.


Cep telefonuyla çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Niğde merkez Selçuk Mahallesi'nde bir süre önce açılan Baloğlu Yatılı Kuran Kursu'ndaki bir çocuğun 6 katlı binanın camlarını silerken görülüyor. Kursta eğitim gören öğrencilerden bir olduğu tahmin edilen çocuk, görüntülere göre 5'inci kattaki pencerenin camını silerken hiçbir güvenlik önlemi almıyor. Bir ayağını içeride tutup diğer ayağını pencerenin dışındaki pervaza bırakarak camları silmeye devam ederken görüntüyü çeken kişinin seslenmesi üzerine içeri kaçıyor.

Hafta sonu çekildiği belirtilen görüntü sosyal medyaya yüklenince birçok vatandaş çocuğa cam sildirilmesine tepki gösterdi.

MÜFTÜ GÜRPINAR: ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞTIRILMASI DOĞRU DEĞİL

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, 20 Nisan'da açılan müftülüğe bağlı Baloğlu Yatılı Kuran Kursu'nda çocuğa neden cam sildirildiğini araştırmak için bir kişinin görevlendirildiğini söyledi. Gürpınar, "Yeni bir kuran kursumuz. Hizmetlisi var, görevlisi var orada öğrencilerin çalıştırılması doğru değil. Çalıştırma mıdır yoksa öğrencinin kendi kendine yaptığı bir iş midir? İl Müftülüğümüze bağlı bir görevli arkadaş görevlendirdik konuyu araştıracak" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim