Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarım araçlarının karıştığı kaza oranını en aza indirmek amacıyla Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Sazlıca Kasabasında başlatılan kampanyanın açılışına katılan Vali Yılmaz Şimşek, vatandaşlarla birlikte traktör römorklarına reflektör taktı.

Merkeze bağlı Sazlıca Kasabası'nda gerçekleşen 'Reflektör Tak Görünür Ol' projenin açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hasan Hüseyin Erkmen, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan ve traktör sahipleri katıldı. 

Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan ‘Reflektör Tak’ projesi kapsamında Niğde Sazlıca kasabasında program düzenlendi.  Programda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, tarım şehri olan Niğde’de can ve mal kaybını önlemek adına römorklara reflektör takmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Şimşek, “Bugünlerde Niğde’de tarım sezonunun başlaması itibarıyla keşke dememek için mutlaka römorklarınıza reflektör takınız. Özellikle hava karardıktan sonra mutlaka römorkların arkasına reflektör takılmasını talep ediyoruz. Zaten yasal bir zorunluluktur. İnsanlarımız bunu ihmal ediyorlar. Özellikle yol kenarlarında park halinde ve gece seyahatlerde mutlaka reflektör takılması uygun olacaktır. Can ve mal kaybını önlemek adına bizim için çok önemlidir. Bizim burada arzu ettiğimiz vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin, jandarma ile emniyetimizin bu konuda duyarlılığını arttırmak. Derdimiz elbette ceza kesmek değil, ancak insanlarımıza mutlaka hayatlarının değerli olduğunu, her trafik kuralının insan hayatı için düzenlendiğini hatırlatmak istedik. Jandarma komutanlığımızın önceliğinde Emniyet Müdürlüğümüz, Ziraat Odası ve Şoförler odasının destekleriyle bir proje başlattık. Bu projemizin adı “Römorkuna  tak reflektör hem görünür ol hem de gör reflektör takıyorum projesidir. Amacımız reflektör takma konusunda traktör sürücülerimizi bilinçlendirmek, reflektör takmanın önemini onlara anlatmak. İnanıyorum ki bu projelerimize traktör sürücülerimiz gereken desteği verecektir” şeklinde konuştu.  ” diye konuştu. 

Tanıtım programı sonrası Niğde Valisi yılmaz Şimşek, temsili olarak bir traktörün arkasında takılı olan römorka reflektör taktı.




 
Editör: TE Bilişim