Bor İlçesinde motosiklet kullanımı çok yaygın, her yıl onlarca ölümlü ve yaralamalı  kazalar  meydana geliyor.  Her yıl bir çok gencin hayatı motosiklet kazasında sona erdi, yüzlercesi yaralandı.


Haber: Selim GÖKEL -  Özel

Bor’da motosikletler trafiği tehlikeye atıyor, gürültü kirliliği yapıyor. Bir çok kişi rahatsız.

 

Bugüne kadar Bor İlçesindeki motosiklet sorununa çözüm bulunamadı. Bu sorunun çözümü için etkili yaptırımlar uygulanmadı. Geçtiğimiz günlerde Bor Emniyet Müdürlüğü İlçesinin işlek caddelerine motosiklet sürücülerinin kask takmasını teşvik edici sözleri içeren afişler taktı. Bir kısım sürücüler Emniyetin bu çağrısına uydu ancak büyük çoğunluğu da uymadı hala kasksız, tescilsiz, eksozu açık, havalı kornalı motosikletlerle Bor Caddelerinde tehlike saçıyorlar.

 

Bor’daki motosiklet sorunu kimsenin umurunda değil… Ama canlar, yürekler yanmaya devam ediyor.

 

Dün,  Bor-Niğde Caddesi Türbe kavşağı yakınlarında yine motosiklet kazası meydana geldi. Kask takmayan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Kaza, çok ilginçtir Kask takılmasını teşvik eden afişin altında meydana geldi.

Edindiğimiz bilgiye göre; Alpaslan Türkeş bulvarı üzerinden çarşı yönüne seyir eden Fatih Tutumlu (25) yönetimindeki 51 LA 347 plakalı motosiklet, Türbe yakınlarına geldiği sırada refüje çıktı. Görgü tanıklarının motosikletin süratli olduğu ve olayın tek taraflı bir kaza olduğunu belirttiler. Ayrıca hastanede yapılan kontrollerde sürücünün alköllü olduğu öğrenildi. Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan gencin hayati tehlikesinin olduğu bilgisi edinildi. 
 

Trafik Kazasının olduğu yerin üzerinde Bor İlçe Emniyet Müdürlüğünün afişinde Kask Takın Hayatınızı Tehlikeye Atmayın” yazıyordu. Kaza yapan ve hayati tehlikesi olan motosiklet sürücüsünün ise kaskı yoktu...


 


Editör: TE Bilişim