Bor otobüsü ile Bor İlçesindeki kız öğrenci yurduna giden 5 kız öğrenci otobüs cinsel tacize uğradıkları iddiası ile polise başvurdu.



Edinilen bilgiye göre;  Geçtiğimiz gün gece 22:30 sıralarında Niğde – Bor otobüsüne binerek Fatih Mahallesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Kız Yurduna gitmek isteyen Y.A., D.D.,  A.Y., A. M., K.Ü., isimli beş kız öğrenci otobüs içerisinde muavin T.U. (20)‘nun tacizine maruz kaldıklarını ve otobüs şoförü F.K. (23)‘ninde  olaya kayıtsız kaldığını, otobüsü özellikle yavaş sürdüğünü iddiasında bulunarak şikayetçi oldular. Olayın olduğu gece yurt görevlilerine durumun iletilmesine rağmen, şikayet için gereken girişimin yapılmadığı kız öğrencilerin ancak ertesi günü Bor Polis Merkezine giderek şikayette bulundukları bilgisi edinildi.



Olayla ilgili soruşturma açılırken, söz konusu taşımacılık kooperatifi tarafından olayla ilgisi bulunan şoför ve muavinin işlerine son verildiğini, aracında seferden alındığı bilgisine ulaşıldı. 



Osman Doruk’un Notu;

Ne yazık ki Niğde – Bor ve diğer ilçelerde bu ve benzeri olay sayısı arttı. Bazı olaylarda polise bile gitmeden basına başvurulup şikayetler iletiliyor. Bu konuda ki şikayetlerin artması üzerine www.nigdehasret.com sitesinin  girişimi ile  bir yıl önce Bor protokolünden bazı isimlerin olduğu kişilerle öğrencileri buluşturmuş ve öğrenciler orada da aynı şikayetleri iletmişlerdi. Ancak o günden bu güne bir şey değişmemiş… Aamacımız ayna tutmak…



Haber Kaynağı : Osman Doruk - Niğdehasret.com

Editör: TE Bilişim