Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, savcıların tutuklanmalarını talep ettiği 12 isimden Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk ile Necdet Batıran ve Hamza Özaltun'un, ''mevcut delil durumunu'' dikkate alarak, serbest bırakılmasına karar verdi. 


Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, nöbetçi hakimlikte serbest bırakılan Emekli Tümgeneral Şahintürk ile Necdet Batıran ve Hamza Özaltun’a, adli kontrol hükümleri uyarınca ''yurtdışına çıkış yasağı'' konuldu.


Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi, emekli Albaylar Yüksel Sönmez, Yahya Cem Özarslan, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, Cengiz Çetinkaya ve Alican Türk'ün ise ''haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması'' gibi nedenlerle tutuklanmalarına karar verildi. 






Editör: TE Bilişim