Üç günde 3 operasyonla  toplam 5 bin 815 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

  

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü KOM – Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda üç ayrı olayda toplam 5 bin 815 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

 

 Edinilen bilgiye göre ;  14/03/2012 tarihinde güney illerinden kargo vasıtası ile ilimize gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgilerinin alınması üzerine, ilimizde bulunan kargo firmalarında yapılan araştırmalar neticesinde aynı gün yapılan operasyonda toplam 1.445 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.


Bu operasyondan  iki gün sonra KOM ekipleri İlimize gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgilerinin alınması üzerine, yapılan çalışmalar neticesinde şahısların kullanmış oldukları araçta ve ikametlerinde gerçekleştirilen operasyonda değişik markalarda toplam 1.270 paket daha gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.


Son operasyon da  ise yine alınan bir istihbarat sonucu Niğde’ye kaçak sigara getirtilip esnaflara satılacağını bilgisine ulaşan Niğde Polisi yaptığı takip ve çalışmalar neticesinde  ilimize araç ile gümrük kaçağı sigara getiren ve işyerinde satan şahıslara yönelik yapılan operasyonda, toplam 3.100 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgili üç şüpheli hakkında da 5607 ve 4733 S.K. muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.


 

Son üç günde Niğde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri toplan 5 bin 815 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi ve 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

 



Editör: TE Bilişim