Adana'nın Karaisalı İlçesi yakınlarındaki yük treninin raydan çıkması nedeniyle Kayser - Niğde- Pozantı-Adana demiryolu ulaşıma kapandı. Aynı demiryolu üzerinde sefer yapan yolcu trenlerindeki 600 yolcu, Pozantı Tren İstasyonu'ndan çeşitli araçlarla Adana'ya gönderildi.


Saat 13.00 sıralarında Pozantı-Yenice demiryolu hattı üzerinde seyir halinde olan yük treninin bir vagonu Karaisalı İlçesi'ne bağlı Bucak Köyü'nde raydan çıkarak yan yattı. Olayda ölen ya da yaraalanan olmadı. Vagonun yan yatmasıyla birlikte üzerindeki konteyner de devrilirken, demiryolu hattı ulaşıma kapandı. Hattın ulaşıma kapanması nedeniyle Kayseri'den Adana'ya giden Erciyes Ekspresi ve Konya-Adana seferini yapan İç Anadolu Mavi Treni Pozantı Tren İstasyonu'nda durdu. Her iki trendeki yaklaşık 600 yolcu yağmur altında beklemeye başladı. 


Yaklaşık 1 saat bekleyen yolcular, yetkililer tarafından tahsis edilen çeşitli araçlarla Adana Tren İstasyonu'na gönderildi. Diğer taraftan yetkililer, demiryolunun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.








Kaynak: DHA

Editör: TE Bilişim