Geçtiğimiz hafta Bor Caddesi üzerinde iki üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği trafik kazası ilimizde üzüntü ile karşılanmıştı. Bu kaza sonrasında Emniyet Müdürlüğünün bu cadde üzerinde  denetimlerini sıklaştırması talep edilmiş, cadde aydınlatması ve üst yada alt geçit talepleri kısaca bu cadde üzerinde yaşanan veya yaşanması muhtemel kazaların önlenmesi için gerekli uygulamaların yapılması yapılması istenmişti. Bu konuda da haberler yapmıştık. 

Niğde Emniyet Müdürlüğü de halk dilinde   Bor Caddesi olarak bilinen  ve kazanın yaşandığı cadde üzerinde  Eylül ve Ekim aylarını içeren yapılan denetlemelerin istatislerini paylaştı. 

BU CADDE ÜZERİNDE SON 48 GÜNDE 5 BİN ARAÇ KONTROL EDİLMİŞ

Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  18.10.2019 Cuma günü saat 20.43 sıralarında Aşağı Kayabaşı Mahallesi Atatürk Caddesi Şok Market önünde meydana gelen trafik kazası tüm vatandaşlarımızı üzdüğü gibi bizleri de derinden etkilemiştir.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzce yapılan denetlemeler noktasında herhangi bir eksiklik olmadığını kamuoyunun bilgisine sunmak üzere sadece Eylül ve Ekim ayı içerisinde Bor Yolu üzerinde yapılmış olan trafik denetimlerine ait istatistikler çıkarılmış olup; İl genelinde olduğu gibi Bor Yolu üzerinde de gerekli denetimlerimiz yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir" denildi. 

SON 48 GÜNDE CADDE ÜZERİNDE HIZ İHLALİNDEN 1.134 SÜRÜCÜYE 6 BİN LİRA CEZA KESİLMİŞ

Emniyet Müdürlüğü açıklamasının devamında Eylül ayı ve Ekim ayının son  18 günlük istatistiğini paylaşarak, cadde üzerinde yoğun bir denetim ve ardından gerekli ceza işlemlerinin yapıldığını rakamları paylaşarak açıkladı. 

Bu kapsamda cadde üzerinde; Eylül ayında 3.277 araç kontrol edilmiş, 963 sürücüye 418.754 TL. Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Ayrıca hız ihlali yapan 738 sürücüye 362.392 TL. Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Ekim ayında (18 Günlük) 1.720 araç kontrol edilmiş, 495 sürücüye 238.909 TL. Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Ayrıca hız ihlali yapan 396 sürücüye 213.247 TL. Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır." denildi. 

Kazanın olduğu caddenin devamında  Niğde Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekiplerinden oluşan 24 saat uygulama/denetim  yapılan bir de sabit denetim noktası bulunuyor.

Niğde Emniyet Müdürlüğünün açıklamasından da anlaşıldığı gibi, bizlerinde en çok kullandığı bu cadde üzerinde yoğun bir denetim var. Niğde'nin trafik sorunu sadece emniyet tedbirleri ile çözülemiyor, insan eğitimi, alt/üst yapı ve   toplum duyarlılığı  da şart. 

Editör: TE Bilişim