Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şubesi tarafından hazırlanan “Yaşam Rehberim” projesi AHİKA tarafından desteklenecek. 

Niğde’de belirlenen madde bağımlısı, sokakta çalışan, suça yönelen ve suç mağduru 15 çocuğa birer polis 1 yıl boyunca yaşam rehberliği yapacak.

18 yaşını doldurmamış çocukların hedeflendiği “Yaşam Rehberim Projesi” kapsamında, çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmeleri amaçlanıyor.

Çocukların içinde bulundukları olumsuz ortamda uzaklaşmalarını ve hayata bakış tarzlarının olumlu yönde değiştirilmesi sağlanacak olan projede, seçilen hedef kitlenin mevcut ortamından uzaklaştırılması, sosyalleşmesine yönelik gerekli katkının yapılması, toplumda yer edinebilmesi için gerekli donanımının sağlanmasında destek olunması, sağlam bir gelecek kurabilmesi için meslek edindirilmesi, toplum içerisinde milli ve manevi değerleri yüksek birey olması hedefleniyor.

Çocuk Şubesi tarafından hazırlanan “Yaşam Rehberim” projesinin Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, ve İş-kur müdürlüğü olmak üzere 7 tane paydaş kurumu bulunuyor.


Editör: TE Bilişim