Geçtiğimiz günlerde  Niğde’de  bazı apartmanların su sayaçları sökülerek çalınıyordu. Niğde Polisinin başarılı çalışması sonucu olay aydınlatıldı.  
 
Niğde de Efendibey, Şahinali, Şehitler ve Yenice Mahallelerinde bazı apartmanların bodrum katında bulunan yaklaşık 22 adet su sayaçları çalınmıştı. Bu ilginç hırsızlık konusunda sitemizde haber de yapmıştık.
 
Bu hırsızlık olaylarının üzerine Niğde Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şubesi, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri bu hırsızlık olaylarının aydınlatılması, faillerinin yakalanmasına yönelik yaptıkları yoğun  çalışmalar sonuç verdi.
 
Edindindiğimiz bilgiye göre ; Su sayacı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen D.B , M. K. ,  F.Ö. , E.B. , A.A. , ve İ.Ö isimli şahıslar Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.
 
Şüpheli şahısların apartmanların merdiven boşluklarındaki su sayaçlarını su vanasını kapattıktan sonra boru anahtarı yardımı ile sökerek çaldıkları  öğrenildi.
 
Şüpheli sanıkların ev ve işyerlerinde yapılan arama sonucunda çalındığı tespit edilen 16 adet su sayacı ile salep yapımında kullanılan parçalara ayrılmış salep  kazanına da el konuldu. Elegeçen su sayaçlarının abone kimliklerinin tespiti konusunda Niğde Belediyesi ile çalışma yapılmakta olup, yakalanan şüpheliler Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.
 




Editör: TE Bilişim