Bor Emniyet Müdürlüğü silahlı sevince hayır broşürü dağıtıyor.

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri ilçe merkezinde kahvehaneler, muhtarlık büroları, düğün salonları ve yapılan düğünleri ziyaret ederek “Bayramlarda ve düğünlerde silahlı sevince hayır” konulu afiş ve broşür dağıtıyor.

 Bor İlçe Emniyeti Müdürlüğü görevlileri vatandaşlarla yaptığı bilgilendireme toplantılarında yaptığı açıklamalarında: Sevinçlerin ve başarıların silah atarak kutlanması nedeniyle  toplumda telafisi mümkün olmayan acılar ve sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Silahın hiçbir şekilde amacı dışında, yetkilisi haricinde ve gerektiği zamanlar dışında kullanılması doğru değildir. Yani silahı bir sevinç kutlama gösterisi olarak kullanamayız. Şayet kullanırsak toplumda elbette telafi edemeyeceğimiz, onaramayacağımız olumsuz sonuçlar ortaya çıkar. Düğünde, bayramda, asker uğurlamasında, maç tezahüratlarında, sevincin ve coşkunun silahla gösterilmesi, havaya silah sıkarak kutlanılması elbette kabul edilemez bir davranıştır. 

Bor halkından, sevinçlerini hiçbir şekilde silah atarak göstermemelerini istiyoruz. Bu silah atmalardan ve ortaya çıkan sesten (gürültüden) olumsuz etkilenen kadınlar, çocuklar, hamile kadınlar ve yaşlılar olduğu unutulmamalıdır.

Kimsenin kendi zevkini ve coşkusunu, başkalarına korku, üzüntü ve acı olarak çektirmeye hakkı yoktur. Havaya silah sıkmak, insanlarda korku ve panik meydana getirmek, asla bir kutlama ve sevinç gösterisi olamaz.

 

Onun için değerli halkımızdan sevinci ve coşkuyu havaya silah sıkarak göstermemelerini ve bunun toplum ve insanlar üzerinde olumsuz bir etki yapacağını, telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağını bilmelerini istiyoruz”  denildi. 

Editör: TE Bilişim