Niğde'nin Fesleğen köyüne  tatil için dedesinin yanına giden 14 yaşındaki V.D'yi zorla kaçırdığı öne sürülen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Kızın babası karara itiraz ederken, Başsavcılık yeniden tutuklama ve yakalama kararı çıkardı. 

Dün V. D'yi kaçırma suçuyla mahkemeye sevk edilen Hasan B., Z. D., ve K. S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baba Mustafa D. kızının bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını ancak, kaçırdığı iddia edilen 3 kişinin serbest kalmasından dolayı üzüldüklerini söyledi. Mustafa D., kızlarının yanlarında ve sağlığının iyiye gittiğini ancak psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; "Çok şükür, sağlığı sıhhati yerinde. Kızımızı ilk bulduğumuzda çocuğum sağlığı açısından benim kızım değil gibiydi. Çünkü şuuru yerinde değil, gözünde kanlanma vardı, korku ve panik havası içindeydi. Dün savcıya verdiği ifadeden sonra kızım, kaçıran şahsın kendisine 'anneni babanı, yakınlarını öldürürüm' diyerek tehdit ettiğini söyledi."

"Nasıl serbest bırakılır?"
Baba Mustafa D. serbest kalan şahısların tutuklanması için devlet büyüklerinden yardım istediğini söyleyerek şunları kaydetti; "İyi bir avukat istiyoruz. Kaçıranlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Onu serbest bırakan sayın hakime sesleniyorum, kızımın şuurundan haberi var mı. Korku ve panik içerisindeydi. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan, Adalet Bakanlığımızdan yardım ve destek bekliyorum. Bu adamlar en ağır şekilde cezalandırılsın, suçları neyse en ağır şekilde çekmelerini istiyorum. Köydeki evinde bulunuyor, evinde rahatça geziyor. Serbest. Nasıl bir iş, nasıl bir dava süreci var ben anlayamadım. Allah kimsenin başına vermesin."

"Ortada silahları olan bir suçlu var"
Kaçırılan kızın dayısı Yusuf D. ise işlenen suçun hafifletici hiç bir yanı olmadığını söyledi. Yusuf D, "15 yaşına yeni girmiş bir kız çocuğu var. Reşit değildir. Kız çocuğu 3 kişi tarafından silah zoruyla kaçırılıyor. Suçu sabittir. Şahitleri de vardır. Kaçırılan bu kız çocuğu her türlü tehdide maruz kalıyor. Devletimiz bu suçluyu aramak için canla başla dört gün, gece, gündüz birlikte dağlarda bayırlarda, köyde ve şehirde çalıştılar. Bulmak için yoğun mücadeleler verildi. Yakalandı adalete teslim edildi. Bir saat sonra ise serbest bırakıldı. Ortada silahları olan bir suçlu var ama serbest kalıyor" diye konuştu. 

Başsavcılık: "İtiraz üzerine tutuklama ve yakalanma kararı verildi"
Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise; "25/07/2016 tarihinde meydana gelen 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Cinsel İstismar' suçlarına ilişkin Niğde Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, suçların mağduru olan ve suç tarihinde 15 yaşından büyük 18 yaşından küçük olan mağdure V. D.'ye yönelik bu suçlar kapsamında 3 şüpheli yakalanmış, 29/07/2016 tarihinde Niğde Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişler. Hakimlikçe şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca 30/07/2016 tarihinde yapılan itiraz üzerine şüpheliler H. B. ve Z. D. hakkında itirazın kabulü ile tutuklanmalarına, haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verilmiştir. Soruşturma halen sürmektedir" denildi.

Özel ekipler tarafından yakalandı ve Tutuklandı

V.D'yi kaçırma suçuyla haklarında yakalama kararı çıkan Hasan B. ve Zekeriya D. Jandarmanın oluşturduğu özel ekipler tarafından yakalandı. Sağlık kontrolü için Niğde Devlet Hastanesine gelen Hasan B. ve Zekeriya D., hastanede vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Niğde Adliyesine getirilen Hasan Balcı ve Zekeriya D. adliye girişinde basın mensuplarına saldırdı. Olaya zanlı yakınlarının karışmasıyla basın mensupları Niğde Emniyet müdürlüğü ekiplerince adliye binasından çıkarıldı. Hasan Balcı ve Zekeriya D.,"Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ve "Cinsel İstismar" suçlarından tutuklandı. 


 
Editör: TE Bilişim