Foto galeriye git 



Bingöl – Muş yolunda silahsız şekilde otobüsle giderken yapılan saldırıda yaralanan kaldırıldığı hastane de hayatını kaybeden Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin Kemerhisar’da yapılan cenaze törenin ardından bir gazeteciye açıklamalarda bulundu.

 

Şehit yakınları, Şehit Mehmet Dildari’yi tanıttı, teröre çare bulunmasını isterken cenaze töreni  öncesi yaşananlardan bahsetti.

 

Niğde’de genelde her şehit töreninden sonra şehit aileleri ile yapılan görüşmelerimizde törenin aceleye getirilmesinden ve acımızı bile istediğimiz gibi yaşayamıyoruz serzenişlerine şahitlik yapıyoruz. Ayrıca haklı olarak  şehitlerini görmek istiyorlar. Bu tören de aynı durum yaşandı. Şehit yakınları aşağıdaki video ve harici görüştüğümüz yakınları da bizzat bu konuları yazmamızı söylediler. 

 

Şehit yakınları  devlete güvenlerini belirtirken şu sözleri de söylemekten geri kalmadılar.

 

Kan dökülmeyen Toprak Olmaz,

Dökülen kanın peşinden gitmeyen Devlet Olmaz

 

Diyerek… Mecliste de PKK istemediklerini belirttiler. Kendi dedelerinin 25 yıl savaştığını, 13 yıl İngilizlere esir düştüğünü, Çanakkale Savaşında da Türk – Kürt kardeşliğine de vurgulandılar.

 

Kendilerinin bilmediği oyunlar oynandığını söylediler, ve başka kişilerin canının yanmaması  için ne gerekiyorsa yapılmasını  istediler.

 

 

 

Editör: TE Bilişim