Hakkari Şemdinli'de teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan piyade er Serkan Duman, Çamardı Yelatan Köyü'nde toprağa verildi.
 
 
Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan piyade er Serkan Duman,  Çamardı İlçesine bağlı Yelatan Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uçakla Kayseri'ye gönderilen şehit Serkan Duman'ın cenazesi, ambulansla doğum yeri olan Çamardı İlçesine bağlı Yelatan köyüne getirildi. Şehit asker için köy meydanında tören düzenlendi.

Törene şehidin babası Cuma Ali Duman, annesi Zeynep Duman, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Vali Alim Barut, Niğde milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkayak, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit er Serkan Duman'ın özgeçmişi okundu. Ardından Jandarma Binbaşı Süreyya Güler konuşma yaptı. Güler, ''Şehidimiz Serkan Duman, aziz vatanı bölmek isteyen yasa dışı güçlerin etkisiz hale getirilmesi için verilen kararlı mücadelede üzerine düşen görevleri büyük gayret göstererek, kahramanca yerine getirmiş ve şehit olmuştur. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki Yüce Atatürk'ün şehit kanlarıyla çizdiği kutsal vatanımızı bölmeye, kimsenin gücü, asla yetmeyecektir'' dedi.

Cenaze namazı kılındıktan sonra, şehidin annesi, babası ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Askerlerin omzunda bir süre taşınan Duman'ın cenazesi, daha sonra Niğde Belediyesine ait cenaze aracıyla köy mezarlığına getirildi. Bu sırada törene katılan vatandaşlar, PKK aleyhine sloganlar attı. Şehit Er Serkan Duman, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.




Editör: TE Bilişim