Mardin’in Savur ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle şehit düşen 4 askerin cenazesi, düzenlenen uğurlama töreninin ardından memleketlerine gönderildi. 

Haber: Selim GÖKEL
Video-Foto: Hüseyin Öğdür



VİDEO VE FOTOĞRAFLAR BİRAZDAN


MARDİN'DE TÖREN

Savur’da, dün akşam saatlerinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit düşen Jandarma Astsubay Yasin Tekin (25), Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı (24), Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin (37) ve Jandarma Er Mustafa Özel (21) için uğurlama töreni düzenlendi.

Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında düzenlenen törene 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Vekili Bahattin Çelik, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

NİĞDE'DE ŞEHİT YASİN TEKİN İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Niğdeli Şehit Astsubay Yasin Tekin'in  naaşı Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan karayoluyla Niğde'nin Şahin Ali Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınması sırasında şehidin babası Üzeyir ve annesi Nevriye Tekin gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra şehit için Niğde Kent  Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törende ayakta durmakta zorluk çeken şehidin annesi Nevriye ve 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin'e yakınları yardım etti.

Cenazenin tören alanına getirilişi sırasında, baba Tekin, "Kınaladım da gönderdim ben seni yavrum. Vatan sağ olsun ne yapalım, bir Yasin gider, bin tane Yasin gelir." dedi.

Gözyaşları içinde eşini son bir kez daha görmek isteyen Ülkiye Tekin, acısını "Beni hastaneye götürdüler, 'yaralı' diye göstermediler. Ben onu son bir kez göreyim ne olur, son bir kez dokunayım ona" sözleriyle dile getirdi.

Meydandaki tören saygı duruşu ile başladı. Şehidimiz Yasin Tekin'in öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar  dua ettirdi ve binlerce kişi cenaze namazı kıldı. Şehidimizin naaşı ile  birlikte binlerce kişi slogan atarak, tekbir getirerek Niğde Şehitliğine gitti. Burada yapılan dualarla şehidimizin naaşı toprağa verildi. 


Törene, şehidin ailesi, yakınları, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, AK Parti Niğde milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim