Niğde’de sahte evrak tanzim etmek suretiyle ödenmemiş elektrik borçlarını ödenmiş gibi göstererek abone sahiplerinden yüksek miktarda para aldıkları iddiasıyla kimlikleri belirlenen 6 şüpheli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından takip sonucu yakalandılar.

Ele geçirilen şüphelilerin İlimiz genelinde elektrik faturaları yüksek olan aboneleri tespit ederek kendilerini MEDAŞ İşletme Müdürlüğünde yetkili görevliler olarak tanıtmak suretiyle irtibat kurdukları şahısların meblağları yüksek olan elektrik borçlarını düşük miktarda kapacaklarını vaat ederek sahte evrak tanzim etmek suretiyle ödenmemiş elektrik borçlarını ödenmiş gibi göstererek bir kısım abone sahiplerinden yüksek miktarda para aldıkları iddia edildi.

Kimlikleri belirlenen 6 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından takip sonucu kıskıvrak yakalandılar. Şüpheli şahısların üzerlerinde, konakladığı yerlerde, yanlarında bulunan çanta ve poşetlerde yapılan arama neticesinde çok sayıda sahte evrak ve elektrik borçlarını ödenmiş gibi gösteren sahte bilgisayar çıktıları, çok sayıda senet, tapu fotokopileri, müştekiler tarafından şüpheli şahıslara verilen elektrik faturaları, bilgisayar, tabanca mermileri ele geçirildi.

Şüpheli şahısların İlimiz Merkezinde bulunan bir kısım aboneleri dolandırdıkları gibi Niğde İl ve İlçe Merkezlerine bağlı köy ve kasabalarda tarım sulama işleri yapan özellikle çiftçileri, meblağları yüksek elektrik borçları bulunan aboneleri, aynı yöntemle dolandırıp paralarını aldıkları, elektrik borçlarının ödendiğini zanneden abonelerin, gerek İnternet üzerinden ve gerekse Niğde Medaş İşletme Müdürlüğünden aldıkları bilgiler üzerine elektrik borçlarının ödenmediğini anlaması üzerine olay ortaya çıktı.

Olayla ilgili belirlemelere göre, Şüphelilerin çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları, dolandırıcılık neticesinde şüpheli şahısların bu yöntemle vatandaşlarımızdan yaklaşık olarak 200 Bin TL civarında para aldıkları öne sürüldü.
Şüpheliler Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı. Yapılan mahkeme sonucunda tamamı tutuklanarak Niğde E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevine konuldu.
 
Editör: TE Bilişim