Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Ramazan ayında diğer zamanlara göre suç işleme oranının azaldığını, özellikle alkole dayalı suçlarda azalmanın bariz bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Emniyet Müdürü Cebeloğlu, yaptığı açıklamada bütün yılın aylarına göre bir rapor ya da karşılaştırma yapılmadığını ancak diğer zamanlara nazaran suç işleme sayılarının geçtiğimiz yıl ki ilk 4 ayına göre bu yılın ilk dört ayı bariz alındığında suç işleme oranında yüzde 16 oranında azalma olduğuna dikkat çekti. 

Cebeloğlu, özelikle de alkole bağlı suçların azaldığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Ramazan Ayı insanların suç işlemesini kısmen frenliyor. Özellikle de alkole bağlı olan umuma açık olan yerlerin kapalı olması, suç işleme sayısını azalttığını görüyoruz. Öte yandan emniyet güçlerimiz de Ramazan Ayı’nda ekstra bir efor sarf ediyorlar. İftardan sonra da gerek insanların yoğun olduğu noktalar olsun, gerek mahalle aralarında devriye atarak, insanların huzurlu olabilmeleri için elimizden gelen çabayı da sonuna kadar yapmaya çalışıyoruz. Tabii bunu söylerken tam aksi durumlar ile de karşılaşıyoruz. Ramazan’da açlığa bağlı olarak insanlar biraz daha gergin, agresif olabiliyorlar. Bu haller de davranışlara yansıyabiliyor. Gönül istiyor ki insan bu yönde de kendine zincir vurabilsin.” 

Müdür Cebeloğlu, trafik kazalarının en fazla olduğu Ramazan Bayramı’nda da sürücüleri trafikte sakin ve yavaş araç kullanmalarını tavsiye etti. 
 
 
Editör: TE Bilişim