Niğde İl Emniyet müdürü Salim Cebeloğlu,  Niğde’de genelinde, 01-09 Ağustos 2019 tarihine gelen Ramazan Bayramı tatili nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü olarak bayram tedbirlerini alındığını Bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda ve Halkın Yoğun olarak bulunduğu yerlerde gerekli bütün tedbirlerin alındığını ‘ifade etti.

9 günlük Ramazan bayramı tatili nedeniyle 570 polisin görev aldığını belirten Müdür Cebeloğlu; “01 Haziran günü itibariyle 9 Haziran Pazar gününe kadar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bütün önlemlerin alındığı 64 resmi ekip ve 570 polis görev alacak.

Bayram tatili nedeniyle meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı motorize Yunus ekiplerinin sayısının artırıldığını ifade eden Cebeloğlu, “ toplu alışveriş yerleri başta olmak üzere il genelinde de Vatandaşların bayram nedeniyle ziyaret ve tatil amacıyla ikametlerinden uzun süre ayrı kalacakları ve birçok iş yerinin de kapalı olacağı düşünülerek evden ve iş yerinden ve evlerden meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesi için ek tedbirler aldı ve motorize ve sivil ekiplerin sayıları artırıldı. Trafik yönünden de Ramazan bayramı boyunca Niğde sınırları içende bulunan karayollarında vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat etmeleri için tatil süresince ekipler, şehir dışı karayolu güzergâhlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilecek, karayollarımızın önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılarak denetimler yapılacağını ifade etti.

Bayram tatilinde yola çıkan araç sürücülerini de uyaran Cebeloğlu; “ Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç ve sürücülerin tamamının denetlenmesi sağlanacaktır. Güzergâh üzerinde yapılan trafik kontrollerinde, durdurulan tüm araçlar teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı denetlenecek. Araçlarda bulunması gereken teçhizat ve avadanlıklar kontrol edilecek.  Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali, uykusuz ve yorgun olarak araç kullanma gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.  Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri ve gerekiyorsa güzergâh üzerindeki trafik kuruluşları da dâhil olmak üzere müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.  Radar ekip araçları; özellikle hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulunacaklar, başta hız ihlalleri olmak üzere hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi denetim konularına ağırlık verecekler” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim