Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağın pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan ve dün İzmir'de görülen bir davada hakkında tahliye kararı verilen Alparslan Çelik'in, başka bir suçtan hükümlü olduğundan 8 Haziran 2017'ye kadar cezaevinde kalacağı öğrenildi.

TAHLİYE EDİLDİ
İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesinin, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla Çelik'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı davada tutuklu 7 sanığın tahliyesine karar vermesinin ardından 6 sanık Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edildi.

NİĞDE'DEKİ SUÇTAN CEZAEVİNE GİRDİ

Bu suçtan hakkında tahliye kararı verilen Çelik'in, daha önce Niğde'de "sahte para" suçundan yargılandığı davada hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu için 8 Haziran 2017'ye kadar Kırıklar F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalacağı belirtildi.

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANAMAYACAK

Öte yandan Niğde Açık Cezaevi'nden firar ettiği için infazı yanan Çelik'in denetimin serbestlik haklarından da yararlanamayacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerilerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlenmişti.

"6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir,Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer, 3 Nisan'da tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, 7'si tutuklu 17 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "Harp silahı bulundurmak" gibi suçlamalar yer almış, tutuklu sanıklar Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer ile tutuksuz sanıklar hakkında 5 ila 8 yıl arasında hapis cezası istenmişti.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi, yargılamanın yapıldığı ilk duruşmada 7 sanık hakkında tahliye kararı vermişti.

Çelik hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçundan verdiği takipsizlik kararı ise yeni bilgilerin gelmesi nedeniyle kaldırılmıştı.
Editör: TE Bilişim