Bor Emniyetine bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memurları Bor genelinde bulunan Anaokulu öğrencileri ve ilköğretim öğrencilerini ziyaret etti. 


Polis memurları tarafından öğrencilere “polis ne yapar?” isimli çizgi film izletildi. Ardından polis ağabey ve ablalarını dikkatle dinleyen öğrencilere önemli öğütlerde bulunuldu. Öğrenciler, tanımadıkları kişilerden yiyecek-içecek almamaları, açıkta ve sağlıksız koşullarda satılan gıda maddelerini tüketmemeleri konularında uyarıldı.

Çocuklara yolda yürürken anne-babalarının elini asla bırakmamaları gerektiğini söyleyen polisler, “Kaybolduğunuz zaman ağlamak, korkmak yok. Hemen çevrenizdeki polislerden ya da güvenlik görevlilerinden yardım isteyin. Anne veya babanızın telefon numarasını, ev adresinizi, ezberleyin veya bir kağıda yazıp yanınızda taşıyın. Tanımadığınız kimselerle asla bir yere gitmeyin. Sizi zorlarlarsa çığlık atın ve çevrenizden yardım isteyin” diye uyarılarda bulundu.

Her bir minikle tek tek ilgilenen polisler, programının sonunda öğrencilere polis çocuk kimlik kartı, şeker ve Balon armağan etti.



Editör: TE Bilişim