Ülke genelinde çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik uygulama kapsamında Niğde de, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube, Güven Timleri   ile Narkotik ekipleri şehir merkezindeki internet kafeleri denetledi.

Öğrencilerin boş vakitlerini internet kafelerde değerlendirmesinin önüne geçmek isteyen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin ve gençlerin uğrak yeri olan adreslerde denetim yaptı. İnternet kafe,  çay ocakları  ile park ve bahçelerde yapılan uygulamaya çok sayıda ekip katıldı. Ekipler denetim yaptıkları işyerlerinde kurallara uymayanlar için tutanak düzenlerken, işyerlerine valiliğin belirlediği para cezasının uygulanacağı öğrenildi. Uygulama sırasında uyuşturucu ile ilgili de denetim yapıldı.

Güvenli okul hizmetlerinin sağlanabilmesi, çocukların okullarına güvenle gidip gelmeleri adına, okulla ilişiği bulunmayan kişilerin okullara yaklaşmasını engellemek amacıyla yapılan denetimlerde, tüm okulların çevresinde bulunan ve çocukların zararlı alışkanlıklar edinmesine yol açabilecek işyerlerine de şok baskınlar düzenlendi.

Yetkililer çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için bu tür denetimlerin sık sık yapılacağını bildirdi.
 
Editör: TE Bilişim