Aşık İmami adıyla ün yapan  Bor İlçemizde de sahne alan Halk Ozanı intihar etti.

 

Çukurova'da organize edilen karakucak güreşlerinde 'Aşık İmami' adıyla sahneye çıkan ve 'cazgırlık' yapan halk ozanı 58 yaşındaki Ahmet Demir yaşamını yitirdi. Demir'in tabancayla intihar ettiği öne sürüldü.



Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi 3460 sokakta saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, üç katlı binanın birinci katında yaşayan Ahmet Demir'in evinden silah sesi duyuldu. Demir'in üst kattaki akrabaları ne olduğunu anlamak için dışarı çıktı. Bu sıradaAhmet Demir'in yaşadığı evin kapısının kilitli olduğunu fark eden akrabaları, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekibi, çilingir çağırıp kapıyı açtırdı. Polisler, girdikleri evde Ahmet Demir'in kanlar içindeki cesedini buldu. Başına bir el ateş ederek yaşamına son verdiği sanılan Ahmet Demir'in yakınları sinir krizleri geçirip gözyaşlarına boğuldu. 



Bir yıl kadar önce 4'üncü evliliğini yaptığı ve son eşinden kısa bir süre önce ayrılan Demir'in bunalıma girdiği öne sürüldü. Son olarak Adana'da yayın yapan Koza Tv'de oğlu Aydost'un adını verdiği müzik eğlence programı yapan Demir'in cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

 

2009 Yılı Ekim ayında Bor İlçemizde yapılan Gezici Halk Aşıkları Şölenine katılan Ozan İmami Bor Kapalı Spor Salonunda yapılan programda sahne almıştı. 


Görüntü Bor Gezici Halk Aşıkları Şöleninde çekilmiş, Borhaber.net 

Editör: TE Bilişim