Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocukların eğlencesi haline gelen boncuk mermili oyuncak silahlar ve patlayıcı maddeler, büyük tehlike saçıyor.

Hemen hemen her mahallede bakkallarda yasak olmasına rağmen leblebi gibi satılan ve onlarca çocuğun yaralanmasına neden olan oyuncak silah ve patlayıcıların önüne bir türlü geçilemiyor. Her yerde kolaylıkla bulunulabilen oyuncak silah, torpil ve maytap gibi patlayıcı maddeler birçok çocuğun yaralanmasına neden olurken, mahalle sakinlerini de rahatsız ediyor. Bu tür patlayıcı maddeler ve boncuklu silahlarla ilgilenen çocuklar aileleri de endişelendiriyor.

Maytap ve torpil diye adlandırılan patlayıcı maddeler en ufak bir kazada çocuklara ciddi zararlar verirken çevrede ise gürültü kirliliğine neden oluyor. Bu tür maddelerin kullanımının el dokularını zedeleyeceğini ve hatta parmak kopmalarına dahi sebep olabileceğini belirten uzmanlar, ailelerden bu tür maddelerle ilgilenmemeleri için çocuklarını uyarmalarını istiyor.

 Sokak aralarında hiçbir kısıtlama olmadan satılan bu maddelerin ciddi tehlikeler oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar da yetkililerin bir an önce bu türden maddelerin satışına engel olmalarını istiyor.
 
Editör: TE Bilişim