Niğde'nin Ulukışla İlçesinde meydana gelen hain saldırının yankıları devam ediyor. 

HABER İLE VİDEOLAR SAYFANIN ALTINDA

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen zanlıların, "kamu görevlisini görevinden dolayı öldürmek, ülkeye izinsiz olarak ateşli silah ve mermi sokmak, yağma" gibi suçlardan tutuklanmalarına karar verildi.

İKİSİ ARNAVUT, BİRİ Kosova DOĞUMLU

İçişleri Bakanı Efkan Ala, olaya karışan saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını ifade etmişti. Zanlıların ise kendilerini 'Almanya vatandaşı Benjamin Xu' ve 'İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani' olarak beyan ettikleri belirtildi. 'Xu'nun, annesinin Çinli olduğunu söylediği ve adresini Berlin'de gösterdiği kaydedildi.

"SİZE İFADE VERMEM, YALNIZCA ALLAH'A HESAP VERİRİM, JANDARMAYI ÖLDÜREREK SEVAP İŞLEDİM"

İsviçre vatandaşı olduğunu beyan eden Çendrim Ramadani'nin ise, "Size ifade vermem, ben yalnızca Allah'a hesap veririm. Hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim" dediği öğrenildi.

"ALLAH'A ŞİRK KOŞMAK" DEDİ, SORGU TUTANAĞINI İMZALAMADI

Ramadani'nin sorgu tutanağını "Allah'a şirk koşmaktır" diyerek imzalamaktan imtina ettiği öğrenildi. Mahkeme tutanağında, Ramadani ile ilgili olarak, "Kendisine sorulan sorular karşısında sakalıyla oynadığı görüldü" ifadesi yer aldı.

DİĞER SALDIRGANIN İFADESİ

Şüphelilerden Xu'nun ise, tercüman aracılığıyla yapılan sorgusunda, diğer şüpheli Ramadin'i suçlayarak, şunları söylediği öğrenildi:

"OLAY ESNASINDA UYUŞTURUCU ETKİSİNDEYDİM"

"Suriye'den savaştan dönüyorduk. Çendrim Ramadin'yi tanımam, bana 'Kosova'ya eve gidelim' dedi, ben de kabul ettim. Sonra yola çıktık. Silahları hiç görmedim, benim haberim yokken çantamıza koymuş. Kontrol noktasında jandarmayı görünce, silahı benim sırtımın arkasından doğrultarak jandarmaya ateş etmeye başladı. 'Ne oldu' diye sorunca 'kamyonu sür' diye bağırdı. O esnada silahla ayağıma ateş etti. 'Neden yaptın' diye sorduğumda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Olay esnasında uyuşturucu etkisindeydim. Hiçbir polisin ve jandarmanın vurulup vurulmadığını görmedim. Olayın ardından yakalandık. Hiçbir örgüte üye değilim. 18 yaşındayım. Serbest bırakılmamı talep ediyorum."

Saldırının diğer faili Makedonyalı Muhammed Zakiri'nin de önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı anlaşıldı. Böylece üç saldırgan da tutuklanmış oldu.

Arnavutluk: Niğde'deki Teröristler Vatandaşımız Değil

Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Niğde'de düzenlenen ve 3 vatandaşımızın şeiht olduğu terör saldırsının sanıklarının kendi vatandaşları olmadığını açıkladı.

"TÜRKİYE EMNİYETİ'NE DURUMU BİLDİRDİK"

Kurumun internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili haberlerin ardından Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü'ye iletişme geçtikleri ve saldırganların Arnavutluk vatandaşı olmadığını bildirdikleri belirtildi.

Yakalanan üç şüphelinin Kosova ve Arnavutluk uyruklu oldukları öne sürülmüştü.

VALİ KILIÇ'TAN ZİYARETLER

Vali Kılıç, şehit güvenlik güçlerinin görev yaptığı birimler ile operasyon sırasında güvenlik güçlerine lojistik destek sağlayan ve teröristlerin yakalanmasına yardımcı olan köylüleri ziyaret etti.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 20 Mart'ta Ulukışla ilçesinde 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için yürütülen operasyon sırasında güvenlik güçlerine lojistik destek sağlayan ve teröristlerin yakalanmasına yardımcı olan köylüleri ziyaret etti.

Vali Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ulukışla Kaymakamlığı ile saldırıda şehit olan Astsubay Adil Kozanoğlu ve polis memuru Adem Çoban'ın görev yaptıkları birimlere başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Cemil Çiçek’ten, Köylülere Teşekkür

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Niğde Ulukışla'da bir asker, bir polis ve bir vatandaşı şehit ettikten sonra olay yerinden kaçan teröristin yakalanmasını sağlayan Köşkönü Köyü Muhtarı Kenan Ünal'ı, telefonla arayarak tebrik etti.
Çiçek, duyarlı ve sorumlu davranışları dolayısıyla muhtarı ve Köşkönü köylülerini kutlayarak, bunun örnek bir vatandaşlık davranışı olduğunu, köylülerin, devlet-millet dayanışmasının güzel bir örneğini gösterdiğini belirtti.



Editör: TE Bilişim